Foto: Publicitātes foto

Jaunā "Porsche Panamera" augstās veiktspējas "Touring" sedana pirmssērijas variants leģendārajā Nirburgringas Nordšleifes jeb "Zaļās elles" trasē sasniedzis jaunu labāko laiku 7:24,17 minūtes luksusa klases automašīnām ar iekšdedzes un hibrīda dzinēju, informēja uzņēmumā.

Arī šoreiz jauno rekordu uzstādīja "Porsche" testa pilots Larss Kerns, kurš jau 2016. un 2020. gadā ar "Panamera Turbo S" (7:29,81 minūte) sasniedza labākos trases laikus. Jaunais laiks ir par 5,64 sekundēm ātrāks nekā to paveica salīdzināms iepriekšējās paaudzes modelis.

"Nordšleifē īpaši svarīgas ir automašīnas šķērsvirziena dinamikas spējas. Jaunā "Panamera" šajā ziņā ir būtiski ieguvusi. Ar īpaši jūtami lielāku veiklību tā reaģē tehniski prasīgajās virāžu secībās, piemēram, starp posmiem "Hohe Acht" un "Brünnchen"," komentē Kerns.

Jaunās "Panamera" apļa laiks, kas ir vairāk nekā piecas sekundes ātrāks nekā iepriekšējam modelim, izceļ nepārtraukto četru durvju sporta automobiļa attīstību. Tā astoņu cilindru iekšdedzes dzinējs ar elektrisko atbalstu nodrošina iespaidīgu braukšanas sniegumu, taču tas nav vienīgais iemesls uzlabotam apļa laikam.

Kerns norāda, ka jauno rekordu veicinājuši vairāki aspekti, piemēram, spēka piedziņa, aerodinamika, šasija, jaunās ultra augstas veiktspējas "Michelin" riepas.

"Īpaši liela nozīme ir jaunajai "Porsche Active Ride" šasijai. Automašīna nepārtraukti atrodas paralēli ceļam. Līkumu izbraukšana un virsbūves stabilitāte ir sasniegusi pilnīgi jaunu līmeni. Tas man kā pilotam liek justies labi un turpina apliecināt, ka auto attīstība ne tikai sniedz maksimālu komfortu ikdienas braukšanā, bet arī reāli izmaina sniegumu Nirburgringas Nordšleifes trasē. Neviens cits "Porsche" modelis nepiedāvā tik plašu ērtuma un sportiskuma spektru. Jaunā "Panamera" apvieno ekskluzīvā "Touring" sedana pozitīvās īpašības un sportisku braukšanu," piebilst Kerns.

Larsa Kerna vadītā "Panamera" autovadītāja aizsardzībai bija aprīkota ar sacensību sēdekli un obligāto drošības būri, taču viss pārējais atbilda sērijveida versijai. 275/35 ZR 21 izmēra "Michelin Pilot Sport Cup 2" riepas priekšā un 325/30 ZR 21 aizmugurē tika īpaši izstrādātas "Panamera". Optimālam sniegumam izvēles oglekļa šķiedras aerodinamiskie komponenti novērš priekšējās ass pacelšanos. Apvienojumā ar "Gurney" atloku uz adaptīvā četrvirzienu aizmugurējā spoilera rodas piespiedējspēks. Tas uzlabo aerodinamisko līdzsvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!