Spītējot tenkām par to, ka elektroautomobiļu nākotne ir apdraudēta un autoražotāji turpina domāt tikai par iekšdedzes dzinēju un dīzeļu attīstību, gandrīz katru dienu klajā nāk arvien jauni elektroauto modeļi. Ar katru nākamo paaudzi tie kļūst vēl jaudīgāki, vēl taupīgāki un piedāvā sniedzamību, kas ir vairāk nekā pietiekama ikdienas gaitām. Šoreiz studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" tuvāk aplūko modernizēto "Audi Q4 e-tron".

Raidījuma viešņa šoreiz ir Liene Zemīte jeb vienkārši Lapsa. Tieši ar šo vārdu viņu pazīst un atceras daudzi kulinārijas šova "Lapsa Virtuvē" skatītāji, kā arī pilsētrestorāna "Lapsas māja" apmeklētāji. Liene savulaik izveidojusi zīmolu "Kūkotava", bet nu jau 11. sezonu veido TV raidījumu "Izgaršo Latviju".

Modernizētais "Audi Q4 e-tron" ir kļuvis jaudīgāks un vienlaikus taupīgāks. To izdevies panākt, pateicoties jaunas konstrukcijas elektromotoram, kā jauda ir 286 ZS. Tas tiek izmantots gan klasiskās piedziņas versijās, gan "quattro" versijā, papildinot konstrukciju ar vēl vienu elektromotoru.

Uzlabojumi ir skāruši arī šī auto 77 kWh bateriju bloku, tas optimizēts vēl ātrākai uzlādei. Ideālos apstākļos "Q4 e-tron" bateriju no 10 līdz 80 procentiem iespējams uzlādēt aptuveni 28 minūtēs. Savukārt maksimālā sniedzamība ir līdz 540 km.

Lai nodrošinātu maksimālu uzlādes ātrumu, ātrās uzlādes adresi ievadiet kā galamērķi navigācijas sistēmā. Tas automātiski aktivizēs baterijas iepriekšēju kondicionēšanu, lai brīdī, kad sasniegsiet lādētāju, akumulatora bloka temperatūra būtu optimāla maksimāli ātrai uzlādei.

Runājot par dinamiku – dārgākajā versijā "Audi Q4 55 e-tron" ar visu riteņu piedziņu un 340 ZS jaudu 100 km/h ātrums tiek sasniegts 5,4 sekundēs, bet maksimālais ātrums visām "Q4 e-tron" modifikācijām tagad ir elektroniski ierobežots pie 180 km/h atzīmes.

Līdz ar tehniskajiem uzlabojumiem "Q4 e-tron" ir ticis arī pie bagātīga standartaprīkojuma. Tajā iekļauta informācijas un izklaides sistēma "MMI plus", augstas izšķirtspējas 11,6 collas krāsu displejs ar "MMI touch" funkciju, pilnībā digitāls instrumentu panelis, kā arī elektriski atverams un aizverams bagāžas nodalījuma pārsegs un citi labumi. "Audi Q4 45 e-tron" bāzes cena, neskaitot valsts atbalstu, ir 48 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!