"Volvo EX30" apvidnieks, neskatoties uz saviem kompaktajiem gabarītiem, ir visnotaļ dinamisks elektromobilis – tā jauda atkarībā no versijas ir 272 vai 427 ZS. Tas ir pieejams arī ar visu riteņu piedziņu. Automobiļa konstrukcijā ir izmantota liela daļa pārstrādātu materiālu, tostarp otrreiz pārstrādāta plastmasa, padarot "EX30" par vienu no videi saudzīgākajiem modeļiem "Volvo" klāstā.

Šo auto studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" tuvāk aplūkojis kopā ar TV3 ziņu moderatori Kristīni Garklāvu. Viņa ir sportisku aktivitāšu un arī dabas entuziaste, kas viņu aizvedis arī līdz raidījumam "Ārpus zonas" – šovasar viņa nedēļu kopā ar citām sabiedrībā atpazīstamām personībām pavadījusi Fanu kalnos Tadžikistānā.

"Volvo EX30" ir pilnībā elektrisks auto – bāzes versijā tam ir viens 272 ZS jaudīgs elektromotors, kas ir novietots auto aizmugurē, nodrošinot klasisko riteņu piedziņu. Savukārt dārgākajā komplektācijā ar diviem motoriem un visu riteņu piedziņu tas piedāvā 427 ZS. Paātrinājumu līdz 100 km/h tas spēj sasniegt 3,6 sekundēs. Turklāt šis ir arī vislētākais "Volvo" modelis – bāzes versijā tas maksās no 38 850 eiro.

Neskatoties uz jaudu un dinamiku, "EX30" ir ļoti ekonomisks auto. Lai veiktu 100 km, tam nepieciešami vidēji 16,7 – 18 kWh elektrības. Ja pārvēršam to naudā, atkarībā no elektrotīkla pieslēguma (piemēram, 15 centi par kWh) tas būtu 2,5 eiro uz 100 km. Ar vienu uzlādi "EX30" atkarībā no versijas un braukšanas apstākļiem spēj veikt no 344 līdz pat 476 km. Taču, protams, faktisko brauciena diapazonu ietekmē dažādi faktori, piemēram, braukšanas stils, āra temperatūra, laikapstākļi utt.

Arī interjerā "Volvo EX30" ir unikāls auto. Pirmkārt, liela daļa no tajā izmantotajiem materiāliem ir otrreiz pārstrādāti – tas gan nenozīmē, ka tie būtu nekvalitatīvi, drīzāk pretēji. Pamata funkciju pārvalde ir uzticēta vertikālajai planšetei, savukārt audio sistēmas skaļruņi no durvīm ir pārcēlušies uz priekšējo paneli.

"Volvo EX30" ir lielisks piemērs tam, kā tradicionāls automobiļu ražotājs pāriet uz elektrisko transportlīdzekļu ražošanu, vienlaikus saglabājot gadu desmitos uzkrātas tradīcijas, kā arī standartus drošības jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!