Foto: expocarik

Jūrmalā cilvēki joprojām cīnās ar nedēļas sākumā notikušās spēcīgās lietusgāzes sekām – Mellužos kādas daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāji ar bezceļu braucēju palīdzību no applūdušās pazemes stāvvietas izvilkuši tur esošos automobiļus, kuri pilnībā pabijuši zem ūdens.

Kāds aculiecinieks publicējis fotoattēlus ar glābšanas darbiem Mellužos – kad jau ūdens līmenis pazemes garāžā pa šo nedēļu tika daļēji samazināts, pazemes stāvvietā devās noalgotie bezceļu braucēji ar saviem paaugstinātajiem apvidus automobiļiem, lai trosē iesietu tur esošos spēkratus un pa vienam vilktu ārā.

Kā redzams fotogrāfijās, no lietusgāzes izraisītā applūduma cietuši diezgan jauni un dārgi automobiļi – sākot no sportiskiem "Ford" un beidzot ar lepniem "Bentley". Tostarp ūdenī līdz pat jumtam šajā stāvvietā pabijuši dārgi elektromobiļi un spēkrati ar Ukrainas valsts reģistrācijas numurzīmēm.

Starp fotogrāfijās redzamajiem automobiļiem ir sportiskais "Ford Focus RS", "Mercedes-EQ" elektriskais apvidnieks, "Lexus RX" apvidnieks, "Mercedes-Benz" V-klases mikroautobuss, "BMW iX" elektriskais apvidnieks, "Land Rover Defender", "Ford Ranger Raptor" pikaps, "Mercedes-Benz GL550" apvidnieks, "Bentley Continental" kabriolets, kā arī divi "Škoda" automobiļi.

Šādu pilnībā zem ūdens pabijušu auto nedrīkst nemaz iedarbināt – gan tā ieplūdes sistēmā ir ūdens, kas var motoram radīt hidrotriecienu, gan arī elektroniskie vadības bloki ir izmirkuši. Ja šādam automobilim ir brīvprātīgā apdrošināšana KASKO, pēc šādiem bojājumiem to apdrošinātājs, visticamāk, norakstīs kā neatjaunojamu. Tomēr ņemot vērā, ka šie automobiļi ir vien pāris vai dažus gadus veci un "premium" klases, kādi negodprātīgi pārpircēji var tos atdzīvināt un palaist tirgū kā "nesistus un nekrāsotus".

Savukārt šeit redzams video ar spēkratu glābšanu no applūdušās pazemes stāvvietas Asaru prospektā:

Jau vēstīts, ka nedēļas sākumā Latviju piemeklēja spēcīgākā vasaras vētra novērojumu vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!