Elektromobilis "Nissan Ariya" ieguvis modifikāciju "Evolve+", kas, pateicoties 389 zirgspēku jaudai un visu riteņu piedziņai, ātrumu 100 km/h spēj sasniegt 5,1 sekundē. Neskatoties uz sportisko dabu, šis elektroauto spēj vilkt 1500 kg smagu kravu.

Studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" kā testa pilotu šim automobilim aicinājis Jāni Pētersonu. Daži viņu jau gadu pazīst kā radio "Pieci" diskžokeju, citi – kā IT cilvēku, kurš jau 10 gadus strādā uzņēmumā "Accenture". Tomēr gan jau lielākā daļa viņu atpazīst kā grupas "Citi zēni" solistu.

"Nissan Ariya" nav jauniņais elektroauto segmentā, bet tā versija "Evolve+" gan ir jaunums un ir šī modeļa dārgākā modifikācija. Tā ir aprīkota ar diviem elektromotoriem, kuru kopējā jauda tuvojas 400 zirgspēkiem, bet griezes moments sasniedz 600 Nm. Tās bateriju bloka ietilpība ir 87 kWh, kas ar pilnu uzlādi ļauj veikt līdz pat 498 km garas distances.

Kā jau TOP-versijai pienākas, "Evolve+" ir bagātīgi aprīkots auto – sēdekļi ar "Nappa" ādas apdari, stikla jumts, digitālais atpakaļskata spogulis, projekcijas (head-up) displejs, elektriski regulējamaja stūres kolonna, "Bose" audio sistēma ar 10 skaļruņiem un milzīgi 20 collu vieglmetāla diski ar aerodinamiskajiem pārsegiem ir tikai daļa no šeit pieejamajiem labumiem.

Viena no interesantākajām šajā auto izmantotajām tehnoloģijām saucas "e-4orce". Tā kā šim auto ir divi motori un katrs no tiem atrodas uz savas riteņu ass, pateicoties tam šī pilnpiedziņas sistēma spēj kontrolēt katru riteni atsevišķi, sadalot jaudu starp tiem atbilstoši konkrētajam braukšanas scenārijam, tādējādi nodrošinot riteņu maksimālo saķeri ar ceļu pat visdraņķīgākajos laika apstākļos.

Starp citu – "Nissan" vēl joprojām nav mainījis plānus kļūt vēl zaļākiem un līdz 2030. gadam savā produktu piedāvājumā ieviest 19 jaunus elektroauto modeļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!