Kad dienas gaismu ieraudzīja pirmās paaudzes "Cupra Formentor", tas tirgū izrādījās ļoti veiksmīgs, jo apvienoja sportisku dizainu, jaudu un emocijas par vidusslānim pieejamu cenu. Tagad Latvijā ir nonākusi "Formentor" modeļa atjauninātā versija, un studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" devies to iepazīt tuvāk.

Raidījuma viesis šoreiz ir mūziķis un pēc izglītības kino producents Emīls Balceris. Grupu "Musiqq", ko viņš kopā ar Maratu radījis pirms 15 gadiem, popularitātē gan, iespējams, pārspēj "konkurenti" – dueta alter ego "Bermudu Divstūris". Tāpat Emīls ar sievu nesen izveidojis atpūtas māju "West House" Bernātos, un vēl viņš sevi sauc par auto entuziastu, jo patīk izmēģināt un izbaudīt dažnedažādas automašīnas.

Vizuāli, noliekot modernizēto "Cupra Formentor" līdzās līdzšinējam, pārmaiņas ir manāmas ar neapbruņotu aci. Ja raugāmies uz šo auto no sāna, tas gandrīz nav mainījies, bet būtiski dizains ir mainīts radiatora dekoratīvajam režģim, lukturiem un 3D gaismu blokam auto aizmugurē. Šie šķietamie sīkumi ir pamatīgi izmainījuši "Formentor" tēlu.

Atjauninātā "Cupra Formentor" eksterjerā ir labi redzama markas dizaina valoda jeb tā dēvētais dizaina DNS. Tās ir trīsstūrveida LED matricas priekšējos lukturos, logo tagad ir novietots augstāk – uz haizivs degunam līdzīgā motora pārsega, bet aizmugurē ir izgaismots "Cupra" logotips, kas ir integrēts garās LED lukturu līnijas centrā. Automobiļa salona viduskonsolē ir jauns 12,9 collu multimediju sistēmas ekrāns.

Runājot par tehniku, pirmie Latviju ir sasnieguši "eTSI" modifikācijas "Formentor". Tie aprīkoti ar vieglā hibrīda spēka iekārtām, kuru jauda ir 150 ZS. Dzinēju piedāvājuma klāstā ir atrodami arī dīzeļi, divas jaunākās paaudzes uzlādējamā (plug-in) hibrīda versijas ar jaudu no 204 līdz pat 272 ZS. Turklāt šie "eHybrid" simtprocentīgi elektriskajā režīmā spēj nobraukt līdz pat 100 km garu distanci.

Jaudas piramīdas augšgalā vēl joprojām atrodas "Formetor VZ" versijas. Turpmāk tās būs pieejamas gan priekšpiedziņas, gan 4x4 modifikācijā (attiecīgi ar 265 un 333 ZS jaudu). Ņemot vērā, ka turpmāk pārdošanā netiks piedāvāta "VZ5" versija ar pieccilindru motoru, 333 ZS izpildījumā "Formentor VZ" jau bāzes versijā būs aprīkots ar vilkmes sadales sistēmu (diferenciāli) kā "Audi RS3", nodrošinot drifta režīmu jautrākai braukšanai slēgtās trasēs. Šajā gadījumā automobiļa elektroniskās stabilizācijas sistēma (ESP) strādā sporta režīmā, un, izmantojot griezes momenta sadalīšanas tehnoloģiju, visa jauda var tikt novirzīta aizmugurējai asij, padarot šo auto par klasiskās piedziņas spēkratu.

2018. gadā no spāņu zīmola SEAT kā atsevišķi izdalītā marka "Cupra" ir kļuvusi par vienu no visstraujāk augošajiem automobiļu zīmoliem Eiropā, un arī pircēji Latvijā ir devuši savu artavu šī popularitātes viļņa tapšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!