Svētdienas agrā rītā, 11. augustā, ap pulksten 6.00, Valsts policijas amatpersonas, veicot satiksmes uzraudzību Jelgavā, pamanīja transportlīdzekli, kura vadītājs, ieraugot policistus, mainīja braukšanas virzienu un strauji palielināja braukšanas ātrumu.

Valsts policijas amatpersonas nekavējoties ar patruļmašīnu uzsāka sekošanu, panākot automobili un dodot rīkojumu transportlīdzekļa vadītājam apturēt automašīnu. Vadītājs nereaģēja uz vairākkārtējiem Valsts policijas rīkojumiem apturēt automašīnu un, radot bīstamas situācijas, palielināja ātrumu, mainot braukšanas joslas un neļaujot apdzīt.

Iebraucot apdzīvotā vietā Staļģenē, automašīnas vadītājs turpināja bēgšanu ar ātrumu 166 km/h un, izbraucot cauri apdzīvotai vietai, vadītājs lielā ātrumā turpināja bēgšanu, taču, cenšoties veikt kreisā pagrieziena manevru, netika galā ar automašīnas vadību, kā rezultātā nobrauca no ceļa braucamās daļas grāvī. Likumsargi, pieskrienot pie vadītāja, izvilka viņu no automašīnas un noguldīja zemē.

Likumsargi notikuma vietā izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus, kuri vīrieti nogādāja medicīnas iestādē.

Pret vīrieti uzsākti 11 administratīvo pārkāpumu procesi par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, kā arī par ceļa apzīmējumu neievērošanu, ceļu satiksmes negadījumu un bēgšanu. Kā arī uz aizdomu pamata par to, ka vīrietis atradies apreibinošo vielu ietekmē, viņš nogādāts ekspertīzes veikšanai.

Tāpat noskaidrots, ka automašīna, ar kuru personas pārvietojies, ir zagta: vīrietis automašīnas atslēgas paņēmis, kamēr tās īpašnieks – vīrieša paziņa – gulējis. Valsts policijā ir uzsākts arī kriminālprocess par automašīnas zādzību, un šonedēļ likumsargi devās uz tiesu lūgt piemērot vīrietim drošības līdzekli – apcietinājumu, kas ir stājies spēkā.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!