Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs savos soctīklu profilos publicējis videosižetu, kurā viņš brauc ar amerikāņu elektroauto "Tesla Cybertruck", kas aprīkots ar ložmetēju, un apgalvo, ka to viņam piešķīris pats "Tesla" kompānijas vadītājs Īlons Masks un ka šis spēkrats tiks nogādāts okupantiem uz Ukrainas fronti. Pats Masks nekādus paziņojumus šajā jautājumā nav sniedzis.

"Saņēmām no cienījamā Īlona Maska "Tesla Cybertruck". Es ar gandarījumu izmēģināju jauno tehniku un personīgi pārliecinājos, ka ne velti to sauc par "kiberzvēru". Īsts, nesaudzīgs un ātrs dzīvnieks. Manevrētspējīgs auto, sasniedz lielisku ātrumu un pārvar šķēršļus. Ļoti ērta automašīna. Ņemot vērā šos lieliskos raksturlielumus, kibertraks drīz tiks nosūtīts uz speciālās militārās operācijas teritoriju, kur būs pieprasīts attiecīgos apstākļos. Esmu pārliecināts, ka šis "zvērs" daudz dos mūsu cīnītājiem," raksta Kadirovs.

Foto: Publicitātes foto

"Izsaku neviltotu pateicību Īlonam Maskam! Tas, protams, ir mūslaiku spēcīgākais ģēnijs un speciālists. Dižens vīrs! Un kibertraks ir varens projekts. Neapšaubāmi viens no labākajiem auto pasaulē! Es šajā automašīnā burtiski iemīlējos," atklāj Čečenijas līderis.

"Īlon, paldies! Atbrauc uz Grozniju, pieņemšu tevi kā visdārgāko viesi! Nedomāju, ka mūsu Krievijas Ārlietu ministrija būs pret šādu braucienu. Un, protams, gaidām jaunas tavas izstrādnes, kas veicinās speciālās militārās operācijas pabeigšanu," savos soctīklu profilos raksta Kadirovs.

Īlons Masks pagaidām nav komentējis, vai patiešām savu jaunāko elektroauto modeli ir dāvinājis Kadirovam. "Tesla" automobiļi, tāpat kā citi rietumvalstu spēkrati, kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā vairs nav oficiāli pieejami Krievijas Federācijā, tādi tur nonāk tikai pelēkajā importā, piemēram, caur Kazahstānu.

Tāpat maz ticams, ka Masks būtu sūtījis agresorvalsts politiķim elektromobili kā dāvanu, piemēram, Maska "Starlink" satelīta interneta mobilās stacijas Krievijas okupētajās teritorijās nedarbojas.

Kadirovs vienmēr izcēlies ar ekscentriskiem paziņojumiem, piemēram, pēdējo nedēļu laikā vien viņš apgalvojis, ka Ukrainas iebrukums Kurskas apgabalā tiks atvairīts trīs dienās, bet "speciālā militārā operācija", kā Krievija sauc iebrukumu Ukrainā, ar uzvaru tiks pabeigta jau šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!