Foto: DELFI

Par godu Baltijas ceļa 35 gadu jubilejai vēsturiskās tehnikas entuziasti no 20. līdz 24. augustam rīko kopīgu braucienu cauri Baltijai. Trešdienas vakarā, no pulksten 18 līdz 20, vairāk nekā 200 klasiskie motocikli, automobiļi un autobusi piestāja ekspozīcijai pie Brīvības pieminekļa.

Vēsturisko spēkratu brauciens "Baltijas ceļam 35" sākās otrdien, 20. augustā ar izstādi pie Tallinas Dziesmu svētku estrādes.

Trešdien klasiskie auto devās 164 kilometru braucienā no Tallinas ar pieturvietām dažādās pilsētās līdz Viljandei. Ceturtdien Baltijas ceļa jubilejai veltītais brauciens devās no Viljandes uz Rīgu caur Valmieru. Nepilnu stundu vairāk nekā 200 vēsturiskie transportlīdzekļi pulcējās pie Rīgas Motormuzeja, lai dotos kolonnā uz laukumu pie Brīvības pieminekļa.

Piektdien vēsturisko spēkratu brauciens no Rīgas dosies uz Bausku, kur tie pie Bauskas Motormuzeja būs apskatāmi no pulksten 11.30 līdz 13.00, bet pēc tam tie dosies uz Paņevežu.

"Baltijas ceļam 35" brauciens noslēgsies sestdien, 24. augustā ar izstādi Viļņā un noslēguma pasākumu Viļņas auto muzejā.

Iepriekšējo reizi vēsturiskie spēkrati kopīgā Baltijas ceļam veltītā braucienā devās pirms pieciem gadiem, aplūko arī galeriju ar klasisko spēkratu pulcēšanos pie Brīvības pieminekļa 2019. gadā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!