Foto: Publicitātes foto

Džeremijs Klārksons, Ričards Hamonds un Džeimss Mejs: šī raidījumu vadītāju trijotne ir strādājusi kopā vairāk nekā divas desmitgades – vispirms BBC raidījumā "Top Gear" un pēc tam "Amazon Prime" veidotajā seriālā "The Grand Tour". Un tagad šī ēra tuvojas galam: publicēts "The Grand Tour" noslēdzošās sezonas pēdējās sērijas treileris, kurā Klārksons, Hamonds un Mejs satiksies pēdējo reizi. Viņus gaida ceļojums pa Zimbabvi.

Šī leģendārā trijotne uz ekrāna kopā parādīsies pēdējo reizi, pēc tam viņi katrs izstrādās savus projektus.

Pēdējā raidījuma sērija pašreizējā formātā ir sadalīta divās daļās, no kurām pirmā iznāca šā gada februārī, bet otrajai pirmizrāde notiks 13. septembrī. Pēdējai sērijai, kurā raidījuma vadītāji dosies ceļojumā ar trim automašīnām pa Zimbabvi, nosaukums ir "One for the Road". Klārksons ceļojumam izvēlējies "Lancia Montecarlo", Hamonds – "Ford Capri", bet Mejs – "Triumph Stag".

Iepriekš kļuva zināms, ka britu producentu studija "Studio Lambert" ir saņēmusi kontraktu par jauna "The Grand Tour" veidošanu, taču bez Klārksona, Hamonda un Meja. Projekta izstrāde vēl nav sākusies, taču acīmredzot šovs varētu atgriezties jaunā formātā un ar citiem vadītājiem. Kas vadīs nākamās ēras "The Grand Tour" un cik vadītāju tam būs, vēl nav paziņots.

Vēl nav izlemts arī BBC tālrādes raidījuma "Top Gear" liktenis, no kura trijotne aizgāja 2015. gadā pēc Klārksona skandāla ar raidījuma producentu un BBC vadību. Pašlaik "Top Gear" raidījums ir slēgts uz nenoteiktu laiku. Britu raidsabiedrība pārtrauca raidījuma pārraidi pēc negadījuma, kas filmēšanas laikā notika vienam no raidījuma vadītājiem Endrjū Flintofam – 2022. gada decembrī viņš cieta smagā avārijā Dunsfoldas lidlaukā, kur atrodas "Top Gear" testu trase. Flintofs izdzīvoja, taču guva nopietnas traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!