Foto: Kadrs no video

Autobraucējiem daudzos ceļu posmos atliek tikai minēt, kur patiesībā būtu jābrauc, jo norādēm ticēt, protams, kārtējo reizi nevar. Pauls Timrots apsekoja ceļa remontdarbu vietas Kārļa Ulmaņa gatvē, braucot uz un no lidostas.

Braucot no Rīgas centra, Kārļa Ulmaņa gatvē pie jaunā "Depo" veikala krustojuma pēkšņi divas joslas pārtop par trim, bet joprojām visi brauc tikai pa divām: nav arī nekāds brīnums, jo joslas šeit nav nekādi atdalītas ar līnijām, tad nu katrs brauc pēc savas saprašanas vai ieraduma.

Arī pēc krustojuma situācija skaidrāka nepaliek – tie, kuri vēlas nogriezties pa labi uz lielveikalu "Maxima", dara to starp remonta zīmju stabiņiem, kas norobežo gatves pirmo joslu. Turklāt katrs autovadītājs dara to, kur nu pagadās, nevis izvēlas pēdējo "caurumu".

Tālu arī nav pagrieziens no K. Ulmaņa gatves uz lidostu, bet arī tur ceļa remontdarbu stabiņi nekādi neliecina, kurā vietā vispiemērotāk būtu iebraukt bremzēšanas joslā. Starp jauno un veco asfaltu, kas atdala pirmo un otro joslu, ir asa, paaugstināta kante, tādēļ autobraucējam būtiski jāsamazina braukšanas ātrums jau otrajā braukšanas joslā, lai nogriežoties uz pirmo joslu nepārsistu riepas.

Lieki piebilst, ka šo remontdarbu vietā ir atļautā maksimālā braukšanas ātruma zīme 50 km/h, tomēr visi nesas ar vismaz 70 km/h, pārliecinājās Timrots.

"Mēs varam tērēt daudz naudas, aicinot tūristus uz Rīgu skatīties viduslaiku arhitektūru, bet patiesībā mums šeit ir viduslaiku stabiņi un viduslaiku ceļu remonts," uzskata raidījuma "Zebra" vadītājs.

Arī braucot no lidostas pa Kārļa Ulmaņa gatvi virzienā uz Rīgas centru, ceļa remonta stabiņi ir salikti, kā nu pagadās, aicinot autovadītāju tad to apbraukt pa kreiso pusi vai pa labo, kas neatbilst konkrētajai situācijai uz ceļa, pārliecinājās Timrots.

"Vienīgā ideja, kas strādā šajā satiksmē – "skaties pats!" Uzmanies, neuzskrien nevienam virsū un, ja asfalta kante nav par asu, brauc kur vien gribi. Tieši tā šeit ir arī redzams – visi brauc, kur vien ienāk prātā…" rezumē "Zebra" vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!