Modernizētais "Cupra Leon Sportstourer" universālis ies pie sirds tiem, kuri nav sasirguši ar "apvidnieku vīrusu", bet sapņo par ietilpīgu auto. Lai gan "pēc papīriem" "Leon" ir kompaktlases auto, aiz tā bagāžnieka vāka slēpjas iespaidīga telpa – ar nolaistām aizmugurējo sēdekļu atzveltnēm bagāžas nodalījums sasniedz 1600 litru. Turklāt "Cupra Leon Sportstourer" ir netikai praktisks, bet arī gana sportisks un žiperīgs.

Ar "Cupra Leon Sportstourer" studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" ceļā devies kopā ar "Lancome" oficiālā grima pārstāvi Baltijas valstīs Ditu Graudu. Vairāk nekā 15 gadu laikā viņa strādājusi ar Latvijā labākajiem stilistiem, fotogrāfiem, dizaineriem un dažādiem ar modi un radošo industriju saistītiem cilvēkiem. Taču vēl Dita jau gadu arī vada televīzijas raidījumu "Māmiņu klubs".

Atjauninātais "Leon" ir visai svaigs jaunums – 29. aprīlī Madridē notika šī modeļa pasaules pasaules pirmizrāde, un tikai pirms pāris nedēļām pirmie auto nonāca Latvijā. Modernizēto auto var atpazīt pēc jaunā "deguna", kas zīmēts, par pamatu ņemot jauno "Cupra" dizaina valodu, stilīga paskata lukturiem un LED gaismas virteni ar izgaismotu "Cupra" emblēmu auto aizmugurē.

"Cupra Leon" ir nopērkams visnotaļ dažādās jaudas versijās. Dzinēju paletē atrodams gan 48 voltu daļējais hibrīds ar 150 ZS jaudu, gan dīzeļmotori, gan arī uzlādējamie (plug-in) hibrīdi un, protams, sportiskākā versija ar 333 ZS jaudīgu benzīna dzinēju. Katrai no šīm modifikācijām ir savi plusiņi: 1,5 litru "eTSI" ir gana ekonomisks, uzlādējamais hibrīds 100% elektriskajā režīmā spēj pieveikt 100 km, dīzelis ir ekonomisks "gargabalnieks", bet 333 ZS versija ar pilnpiedziņu "noraus jumtu" sportiskas braukšanas piekritējiem.

Šajā "Leon" vissportiskajā versijā 333 ZS benzīna dzinējs ir sajūgts ar septiņpakāpju DSG pārnesumkārbu un vilkmes sadales tehnoloģiju kā naskākajos "Cupra Formentor" vai kompaktajos "Audi RS" saimes modeļos. Izmantojot griezes momenta dalīšanu, visu aizmugurējam tiltam pievadīto jaudu iespējams novirzīt kaut vai tikai vienam ritenim. Tādējādi līkumus slēgtā trasē ar šo auto var veikt gluži kā drifta meistars.

Bāzes versijā "Cupra Leon Sportstourer" maksā no ir 33 100 eiro. Modeļa papildu aprīkojuma sarakstā viena no interesantākajām pozīcijām ir ir 12 skaļruņu 425 vatu audio sistēma, kas izstrādāta sadarbībā ar "Sennheiser Mobility" ekspertiem.

Līdzās jau pieminētajām emocijām, jaudai un dizainam, ko piedāvā šis auto, "Cupra Leon" ir arī ļoti drošs braucamais. Tas aprīkots ar tādām drošības un komforta sistēmām kā adaptīvā kruīza kontrole (ACC), braukšanas asistents, aklās zonas asistents, drošas izkāpšanas asistents, kā arī modrības uzraugs, kas ne vien brīdina, bet nepieciešamības gadījumā droši aptur auto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!