"Volkswagen Golf" šogad svin 50 gadu jubileju – kopš pirmās paaudzes prezentācijas 1974. gadā visā pasaulē ir pārdots vairāk nekā 37 miljonos eksemplāru. Šo gadu laikā "VW Golf" ir definējis kompakto hečbeku klasi, kuru ne velti dēvē vienkārši par "golf klasi". Šī modeļa pastāvēšanas laikā ir nomainījušās astoņas "VW Golf" paaudzes. Šobrīd tirgū nonākusi "Golf" modernizētā jeb "facelift" versija, ko mēdz dēvēt arī par "Golf 8.5".

Uz braucienu ar šo autobūves ikonu studijas "RJ76 Films" raidījumam "Tavs Auto TV" pievienojies viens no Latvijas mūzikas laukā ne mazāk leģendāras grupas līderiem. Aigars Grāvers grupas "Jumprava" sastāvā ir kopš pirmsākumiem, un tieši šogad grupa "Aigaru dienā" jeb 31. augustā ar lielkoncertu Mežaparkā atzīmēs savas pastāvēšanas 40. gadu. Tam gatavojoties, "Jumprava" nesen klajā laidusi jauno singlu "Interneta dzīvnieks", kas gan neesot kritika tehnoloģiju daudzumam mūsu dzīvē.

Modernizēto "VW Golf" no ārpuses var atpazīt pēc izgaismotā VW logotipa automobiļa dekoratīvajā režģī. Tomēr galvenās pārmaiņas skārušas šī modeļa salonu – tas ir ticis pie jaunas multifunkciju stūres un informācijas un izklaides sistēmas, kuras pamatā ir 12,9 collu lielais displejs. Standarta aprīkojumā ir iekļauts arī 10 collu digitālais mērinstrumentu panelis "Pro". Turpmāk ar savu golfiņu var arī aprunāties, jo tas ir aprīkots ar mākslīgā intelekta asistentu IDA, kas izstrādāts uz "ChatGPT" bāzes. Tas nozīmē, ka tagad jautājumus automašīnai var uzdot par gandrīz jebkuru tēmu.

"Golf" vienmēr ir bijis pazīstams ar savām novatoriskajām idejām tehnoloģijās. Piemēram, pirmā paaudze bija viena no pirmajām automašīnām, kurai bija šķērsvirzienā novietots dzinējs, un arī tāds priekšējo riteņu piedziņas izkārtojums, kas maksimāli palielināja iekšējo telpu salonā. Tāpat "Golf" gadu gaitā saņēmis dažādus apbalvojumus, tostarp prestižo Eiropas Gada auto titulu pat divas reizes – 1992. un (Mk3) un 2013. gadā (Mk7).

Jaunais "VW Golf" var lepoties ar iespaidīgu dzinēju klāstu. Pieejami gan benzīnieki, gan dīzeļi, 48 voltu hibrīdi, kā arī versija ar uzlādējamo hibrīda iekārtu, kura ar vienu uzlādi 100% elektriskajā versijā spēj veikt līdz pat 140 km garas distances. Pavisam drīz Latviju sasniegs arī leģendārā "Golf GTI" versija, zem tās motora pārsega būs divu litru benzīna turbomotors ar 265 ZS jaudu.

Raidījumā redzamais testa auto ir "Golf R line" versija, kura jau standartā ir visai bagātīgi aprīkota. Un vēl kā papildu aprīkojums pieejami augstākās kvalitātes "IQ.Light LED matrix" priekšējie lukturi, kas iepriekš bija pieejami tikai augstākā līmeņa komplektācijā citiem VW modeļiem.

Ar savu klasisko dizainu, uzticamību un izcilajām braukšanas īpašībām "VW Golf" daudziem no mums ir kļuvis teju vai par sinonīmu kvalitātei un inovācijām. Ar katru nākamo paaudzi "Golf" ir turpinājis pilnveidoties, un "Golf 8.5" nav izņēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!