Foto: Dace Teibe

Līdz pat 40 grādu lielais karstums nebija šķērslis, lai uz "Ducati" vispasaules salidojuma nedēļu (WDW2024) Itālijā, "Marco Simoncelli" trasē, trīs dienu laikā sapulcētos rekordliels dalībnieku un apmeklētāju skaits – kopā vairāk nekā 94 000 interesentu.

Pasākums, kurā piedalījās "Ducati" motociklu entuziasti no visas pasaules, norisinājās jūlija vidū – no 26. līdz 28.jūlijam – ar dalībniekiem no 86 valstīm un vairāk nekā 17 miljoniem skatījumu sociālajos medijos. Pasaules "Ducati" nedēļā bija ieradušies arī 240 oficiālie "Ducati" klubi, tajā skaitā "Ducati Rīga" komanda no Latvijas.

Šajās dienās "Riviera Romagnola" atkal kvēloja sarkana, pateicoties tūkstošiem "Ducati" motociklu, kas brauca pa ielām, lai godinātu "motociklu ieleju".

Kas šajā pasākumā ir tik īpašs? Vai uz to ir vērts braukt? Pareizāk būtu teikt – ir vērts sev iegādāties "Ducati" motociklu, lai dotos uz šo pasākumu, jo tur tiešām visi ir vienoti! Patiesībā tev pat nav jābūt motocikla īpašniekam – aicināti ir itin visi, kuriem sirdij tuvs ir "Ducati". Pasākuma garšu var izjust ne tikai pašā pasākuma norises vietā, bet arī tālākā apkārtnē. Ik vakaru notiek "Ducati" fanu ballītes, kurās bāri, saldējumu tirgotavas un restorāni pārvēršas par "Ducati" zīmola patriotiem. Pa dienu ikvienu priecē visdažādākie pasākumi pašā pasākuma sirdī – Misano trasē.

Tūkstošiem "Ducati" motociklu pulcējās rekordlielajā "Ducati" nedēļas brauciena parādē un kilometru garā moto "čūska", kas iekrāsoja "Riviera Romagnola" sarkanā krāsā, uzsāka savu kustību parādes braucienā pa Misano trasi, virzoties līdz pat parādes ierašanās vietai Samsaras pludmalē, Ričonē. Šeit vēlāk norisinājās tradicionālā pludmales ballīte.

Itāļi ļoti mīl motociklus, īpaši "Ducati". Cilvēki patiesā priekā māj garām braucošajiem motocikliem un ar aplausiem skaidri parāda, ka sagaida, lai motociklu īpašnieki nodemonstrē savu spēkratu izputēju skaņas melodijas.

"Ducati Motor Holding" izpilddirektors Klaudio Domenikali: "2024. gada Pasaules "Ducati" nedēļas neparastie skaitļi ir pierādījums tam, ka mīlestība pret "Ducati" globālā līmenī nekad iepriekš nav bijusi tik spēcīga, cik tā ir šobrīd!"

Visas dienas garumā "dukatisti" var izbaudīt "Ducati" nedēļas pieredzi, tostarp braukt ar saviem motocikliem trases sesijās, testēt "Ducati" jaunākos motociklus, kā arī pārbaudīt savu motociklu pie ražotāja tehniķiem.

Tikai "Ducati" nedēļas ietvaros darbojas īpašs "Ducati" "outlets", kur arī dārgos zīmolus var iegādāties par neticami lētām cenām. Piemēram, pilnais ādas "Dainese" kostīms tur maksāja vien 190 eiro, bet "Arai" sporta ķivere arī – 190 eiro. Tāpat citi "Ducati" aksesuāri, apģērbi un apavi ir par ļoti zemām cenām. Te gan jāpiebilst, ka, lai tiktu iepirkties, jāstāv pat stundu garā rindā, un viss tiek "izķerts" ļoti ātri.

"Ducati" šajā pasākumā īpašu uzmanību veltīja savam jaunajam motokrosa motociklam "Desmo 450" un arī jaunā "Ducati Panigale V4" prezentācijai.

Tāpat kā iepriekš, arī šogad kopā ar profesionālu vadītāju trasē bija iespējams veikt "taksi" braucienus ar jaunajiem "Lamborghini" modeļiem, kā arī bija iespēja izmēģināt dažādus "Ducati" motociklus. Dienas gaitā paralēli pasākumam varēja piedalīties "DRE Ducati" braukšanas akadēmijā, kur pieredzējušu instruktoru pavadībā, bija iespēja apgūt trases braukšanas pieredzi.

Pasaules "Ducati" nedēļa sniedza iespēju apskatīt un izmēģināt visu, kas ir saistīts ar "Ducati" motocikliem – izplūdes sistēmu zīmolu stendus "Termignoni" un "Akrapovič", kā arī "MotoGP" oficiālo "Moto Trainer" motošosejas braukšanas stimulatoru.

Dalībnieki varēja apmeklēt autogrāfu sesijas ar "Ducati" braucējiem un milzīgos pūļos pulcējās pie pasaules slaveno sportistu motociklu boksiem un automašīnām, lai tikai tiktu pie kārotā paraksta.

Pasākuma laikā, notika īpaši 30 gadu jubilejai veltīta izstāde "Ducati 916" ar šīs markas "916", "996" un "998" modeļiem, bet dalībnieku pārpildītākā zona neapšaubāmi bija jaunā "Ducati Panigale V4" kupols, kurā kompānija "Borgo Panigale" tiešraidē demonstrēja un prezentēja pavisam jauno "Panigale V4", septītās paaudzes "Ducati" sporta motociklu.

Visvairāk apmeklētāju ieradās uz īpašajām "Levono" čempionu sacensībām ("Lenovo Race of Champions") 27. jūlijā, kurās no visas "Ducati" saimes piedalījās 15 braucēji – gan tie, kuri brauc "MotoGP" sacensībās, gan tie, kuri brauc "World Superbike" un "British Superbikes" sacensībās.

Sacensības bija īpašas, jo visiem braucējiem bija vienāds motocikls – jaunā "Panigale V4 S" ar īpašu krāsojumu. Līdzjutēju emociju augstāko punktu sasniedza mirklis, kad kā uzvarētājs finišēja esošais "MotoGP" pasaules čempions Frančesko Banjaja (Pecco), apsteidzot Andrea Jannoni un Marku Markesu. "Ducati" čempionu reģistrētie apļa laiki apstiprināja jaunā "Ducati" motocikla izcilo sniegumu, un bija labāki nekā divus gadus iepriekš 2022. gada Pasaules "Ducati" nedēļas sacensībās.

"Jaunā "Panigale V4" sniegums ir patiesi neticams: ātrākais aplis kvalifikācijā bija tikai ar 3,2 sekunžu starpību no "MotoGP" sacīkšu trases rekorda, kas pieder Frančesko Banjajam – 1m 31,8 s. Tikpat neticama ir apņēmība, ar kādu "Pecco" kārtējo reizi izrādījās labākais sacīkstēs, kurās visiem bija vienāds motocikls," stāstīja "Ducati" izpilddirektors Domenikali.

Te gan jāsaka, ka daži sportisti, piemēram, Alvāro Bautista brauca salīdzinoši prātīgi, un tam ir iemesls – viņš ir viens no "WorldSBK" "Ducati" sportistiem, kurš potenciāli var noslēgt sezonu godalgotajā trijniekā.

Daudziem faniem, kuri ieradās Misano trasē, lai skatītos "Lenovo Race of Champions", vēl 687 tūkstoši skatītāju pievienojās attālināti un no mājām sekoja līdzi sacensību tiešraidei "Ducati" "YouTube" kanālā un "MotoGP" "Facebook" lapā. Turklāt 12 starptautiskās televīzijas un tiešsaistes straumēšanas platformas arī pārraidīja šīs sacīkstes savā ēterā, padarot "Lenovo Race of Champions" par globālu notikumu.

Saskaņā ar tradīciju pēc sacensībām tirdzniecībā tika piedāvāti "Lenovo Race of Champions" motocikli ar autogrāfiem.

Tās pašas dienas vakarā, saulrietā trase tika pārveidota par brīvdabas diskotēku ar šoviem un "Ducati Corse" varoņu sveicieniem no skatuves. "Ducati" fani laiku pavadīja, dejojot līdz vēlai naktij un pasākuma noslēgumā sagaidīja īpašu uguņošanu.

Pasākuma dienās mediju pārstāvjiem bija iespēja izmēģināt "Ducati DesertX" motociklu, un jāsaka, ka uz tā lieliski var justies gan vadītājs, gan tā pasažieris. Motocikls vadās un manevrē ļoti labi un, kā jau šīs klases "Ducati" motociklam pieklājas, tas šķiet līgans pat uz nelīdzenākajiem ceļiem.

Vēl daži 2024. gada Pasaules "Ducati" nedēļas skaitļi:

- Trīs dienu laikā trasē motocikli un automašīnas nobraukuši kopumā 5925 apļus;

- "Ducati" pasākumā bija ieradušies interesenti no 86 valstīm;

- Pasākumu apmeklēja 240 oficiālie "Ducati" klubi;

- Īpašā krāsojumā tika izgatavoti 15 "Ducati Panigale V4 S" motocikli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!