Foto: Publicitātes foto

Latvijas Antīko automobiļu kluba "Youngtimer Rally" sekcija savus 13. sezonas izstāžu formāta pasākumus noslēgs svētdien, 8. septembrī kopā ar Rīgas Motormuzeju rīkoto "Coffeetime 2024" salidojumu klasiskajiem automobiļiem un motocikliem.

Dalību pasākumā apstiprinājuši jau vairāk kā 140 klasiskie automobiļi un motocikli. Kā interesantākos dalībniekus organizatori min "Jaguar XK-140", "Pontiac Chieftain", "Alfa Romeo Montreal", "Fiat 500F", "Volvo Amazon", kā arī klasiskos "Mercedes-Benz" modeļus.

Apskatīt dalībnieku krāšņos spēkratus pie Rīgas Motormuzeja varēs, sākot no pulksten 10 līdz aptuveni 14.

"Arī šoreiz papildu lielajam tehnikas skaitam būs ģimenēm draudzīgas aktivitātes, par ko parūpēsies Rīgas Motormuzejs. Būs iespēja nofotogrāfēties īpašī sagatavotā foto stūrī, bērniem būs muzeja pedagoģiskās daļas sagatavota Tēvu dienas pastkaršu darbnīca un vēsturisko pedāļauto sacensības," stāsta "Youngtimer Rally" organizators Valts Ceplevičs.

Kā tradīcija kļuvsi bērnu vēsturisko pedāļauto sacensības, kas norisināsies Biķernieku trasē un sāksies pulksten 13.00. Uz sacensībām tiek aicināti visi, kam ir savi klasiskie pedāļauto un bērna augums nepārsniedz 110 cm. Interesentiem ierobežotā skaitā būs iespēja piedalīties sacensībās ar AAK un Rīgas Motormuzeja sarūpētajiem pedāļauto.

Dalībniekiem un apmeklētājiem būs iespēja arī motormuzejā apmeklēt 5. septembrī atklāto starptautisko ceļojošo izstādi "Leonardo da Vinči mašīnas", kurā varēs apskatīt vairākus desmitus izgudrojumu, kas rekonstruēti, balstoties uz da Vinči skicēm, kā arī viņa slavenāko darbu reprodukcijas. Starp viņa daudzajiem projektiem ir pašgājēja rati, lidaparāti, izpletnis, niršanas tērps, ar cilvēku spēku darbināms tanks, dažādi lodīšu gultņi, celtņi un daudzas citas ierīces un konstrukcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!