Foto: Publicitātes foto

Ietekmīgais "Pantone" krāsu institūts nule izdevis 2025./2026.gada pavasara/vasaras krāsu tendenču pārskatu modes industrijai, kurā pirmo reizi iekļauta automobiļu zīmola radīta krāsa – "Porsche Turbonite".

"Turbonite" ir ekskluzīvs un pārlaicīgs, inovatīvs pelēks tonis, ar kuru kopš 2023. gada beigām vācu luksusa sporta auto ražotājs izceļ savu "Turbo" modeļu izskatu.

Ņujorkas modes nedēļā, no 6. līdz 11. septembrim, "The Story of Turbonite" jeb ""Turbonite" stāsts" tiks atzīmēts ar īpašu notikumu, proti, "Porsche x Pantone". Tajā būs apskatāms gan "911 Turbo" 50. dzimšanas dienai veltītais, ierobežotā skaitā pieejamais jubilejas modelis, kas bāzēts "911 Turbo S", un "Taycan Turbo S". Tā ilustrējot, ka neatkarīgi no virsbūves formas un piedziņas koncepcijas "Turbonite" pats par sevi rada unikālu izskatu.

Jau vēstīts, ka augustā "Porsche" svinēja "911 Turbo" 50. dzimšanas dienu. Par godu tam, tirgū tika laists jubilejas modelis, taču vienlaikus izceļot, ka visi "Turbo" atvasinājumi ir īpaša, ļoti emocionāla zīmola daļa.

""Pantone" krāsu kartes pazīst ikviens dizainers un grafiķis. Tāpat kā "Porsche 911" ir visu sporta automobiļu arhetips, jau vairāk nekā 60 gadus šī ASV uzņēmuma krāsu standartu sistēma ir atskaites punkts visiem, kas savā dizainā izmanto krāsas. Mēs lepojamies, ka esam pirmais cita uzņēmuma zīmols, kas pārstāvēts "Pantone" krāsu institūta tendenču pārskatā modes industrijai. "Turbonite" ir unikāla krāsa – inovatīva, pārlaicīga, spēcīga, bet ne kliedzoša. Tā piešķir mūsu "Turbo" atvasinājumiem nepārprotamu, pašpārliecinātu izskatu. Tāpat kā visas "Porsche" krāsas, arī šis jaunais tonis tika radīts vairāku gadu garumā darbietilpīgā radošajā un izstrādes procesā," norāda "Style Porsche" viceprezidents Mihaels Mauers.

"Pantone" krāsu institūta modes industrijai veltītā pārskata mērķauditorija ir visa dizaina un modes pasaule. Tā prognozētās krāsu tendences būtiski ietekmē nākotnes kolekcijas.

"Automobiļu dizains un mode jau daudzus gadus iedvesmo viens otru. Tendenču meklētāji ļoti rūpīgi vēro, kas ir jauns un ko iespējams pielāgot. Mūsuprāt, "Turbonite" ir potenciāls kļūt par ikonisku krāsu un veidot priekšstatu par "Porsche" zīmolu turpmākajos gados," norāda "Pantone" krāsu institūta viceprezidente Lorija Presmena.

Viņa skaidro, ka, vienkārši runājot, šim metāliski pelēkajam tonim piemīt kaut kas īpašs. "Iekļaujot šo toni "Pantone" 2025./2026.gada pavasara/vasaras krāsu tendenču pārskatā modes industrijai, esam priecīgi atalgot drosmi, kas bija nepieciešama šīs ekskluzīvās krāsas izstrādāšanai," saka Presmena.

Zelta nokrāsas elementi rada elegantu metālisku "Turbonite" efektu, bet virsējais slānis ir kontrastējošā satīna pārklājumā. "Turbonite" apdare ir visu "Porsche Turbo" atvasinājumu modeļu līniju automobiļu aizmugurē izvietotajiem uzrakstiem, stikliem un sānu logu līstēm, tā ir arī dominējošā krāsa ekskluzīvajā ģerbonī. Visiem jaudīgākajiem modeļiem šis ģerbonis izvietots automobiļa priekšdaļā, uz diskiem un stūres. Atkarībā no modeļa sērijas šajā ekskluzīvajā tonī var nokrāsot arī citas detaļas, piemēram, ielaidumus automašīnas priekšpusē, lieto disku spieķus vai aerodinamikas lāpstiņas.

"Turbonite" krāsā ir arī atsevišķi komponenti salonā, piemēram, apdares joslas, drošības siksnas un vairākas vadības ierīces, tostarp režīmu pārslēgšanas slēdzis un gaisa kondicioniera vadības panelis. Arī šajā gadījumā šīs krāsas lietojums atkarīgs no modeļu sērijas. Apvienojumā ar salonu melnā krāsā "Turbonite" izmanto kā kontrastējošo krāsu sēdekļu diegiem, durvju apdares paneļiem, instrumentu panelim un grīdas paklājiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!