Aizvadītajā nedēļas nogalē, 7. septembrī, norisinājās jau ceturtais ikgadējais "Cupra Summit 2024" festivāls, kas vienuviet pulcēja 350 "Cupra" automašīnas un vairāk nekā 1200 šo spēkratu īpašnieku un zīmola cienītāju. Pasākuma apmeklētajiem bija iespēja aktīvi piedalīties dažādās disciplīnās, pārbaudot savu auto spējas trasē, kā arī iepazīties ar zīmola jaunumu – modeli "Cupra Tavascan".

"Varam viennozīmīgi novērot, ka gadu laikā "Cupra" ir kļuvusi par arvien iecienītāku automašīnu zīmolu Latvijas sabiedrībā. Ja pirmajā salidojumā, kas notika sporta kompleksā "333", pulcējām vien padsmit dalībniekus, tad šogad mums izdevās sasniegt iespaidīgu skaitli – 350 "Cupra" automašīnas un vairāk nekā 1200 apmeklētājus. Šie rezultāti spilgti liecina par mūsu zīmola izaugsmi Latvijas auto tirgū. Pašreiz pieejamie dati rāda, ka Latvijas ceļos aktīvi kursē 1134 "Cupra" automašīnas. Taču pats patīkamākais ir tas, ka "Cupra" autovadītāji, kas lepojas ar piederību "Cupra Tribe", ne tikai jūtas lepni un gandarīti par saviem spēkratiem, bet arī veido dzīvotspējīgu un atbalstošu kopienu, kurā mīlestība pret "Cupra" zīmolu ir galvenais vienotības pamats," stāsta "Autobrava Motors" valdes loceklis Ruslans Vlasjuks.

Salidojuma laikā dalībnieki varēja pārbaudīt savus spēkus dažādās disciplīnās, kuru galvenais mērķis bija vairot autovadītāju zināšanas par drošu braukšanu. Apmeklētājiem tika piedāvātas sacensības uz ātrumu, veiklības braucieni, kā arī iespēja izmēģināt auto vadīšanu sarežģītos apstākļos, tostarp uz slīpas virsmas. Autosportists un instruktors Ivars Vasaraudzis ne tikai rūpējās par dalībnieku drošu apmācību, bet arī trasē demonstrēja "Cupra" spēkratu sportisko jaudu.

Tāpat apmeklētājiem tika prezentēts zīmola jaunais elektroauto – "Cupra Tavascan", kas pirmo reizi Latvijā tika atvests 2024. gada aprīlī izstādē "Auto 2024", pēc kuras tas atgriezās "Motorell" rūpnīcā. Taču tagad modelis ir pastāvīgi pieejams Latvijā, un klienti to var gan rezervēt testa braucieniem, gan iegādāties par cenu no 51 500 eiro, papildus izmantojot valsts atbalstu 4 500 eiro apmērā. Tuvākajā laikā ir sagaidāms, ka par "Cupra Tavascan" vēstnesi kļūs Latvijas sabiedrībā labi pazīstamā radio un televīzijas personība Baiba Sipeniece-Gavare.

"Ļoti novērtēju iespēju izmēģināt "Cupra Tavascan" ar 340 zirgspēku jaudu. Šis auto pārsteidz ne tikai ar paātrinājumu līdz 100 km/h vien 5,6 sekundēs, bet arī ar savu dizaina valodu, kas izstaro emocijas un pašpārliecinātību," pasākuma laikā atklāja autosportists Ivars Vasaraudzis.

Savukārt 3. septembrī norisinājās "Cupra Terramar" pasaules pirmizrāde, kas iezīmē strauju "Cupra" modeļu klāsta paplašināšanos. Paredzams, ka visi modeļi būs pieejami "Autobrava Motors" salonos gan esošajā lokācijā Krasta ielā 42, gan jaunajā salonā K. Ulmaņa gatvē 96, kur 2025. gada sākumā tiks atvērts lielākais "Cupra Garage" autosalons Baltijā. Jaunajā autosalonā atradīsies gan 1390 m2 plašs auto serviss, kas, rūpējoties par e-mobilitāti, būs aprīkots ar jaunākajiem tehniskajiem standartiem, gan virsbūvju remontu centrs "Autobrava Virsbūves remonti".

Pasākuma laikā par muzikālo atmosfēru visas dienas garumā parūpējās DJ Dubra un DJ PM2AM un par dalībnieku izklaidi un pozitīvo noskaņojumu pasākuma vadītājs un "Cupra" vēstnesis Armands Simsons. Vakara izskaņā dalībniekus sagaidīja grupas "Musiqq" koncerts, pēc kura sekoja "Cupra" automašīnu goda aplis un svētku uguņošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!