Foto: Publicitātes foto

Hibrīda automobilis "Toyota Prius" ir labojis Ginesa pasaules rekordu zemākajam degvielas patēriņam. Rekorda brauciens tika veikts uz koplietošanas ceļiem, un tajā piedalījās amerikānis Veins Gerdess, kurš brauca no ASV rietumu piekrastes uz austrumu piekrasti – no Losandželosas līdz Ņujorkai, kas ir nepilni 5,2 tūkstoši kilometru.

Vidējais degvielas patēriņš šajā braucienā bija 2,53 litri uz 100 kilometriem, un tas ir ievērojami mazāk, nekā sola pats autoražotājs – "Prius" "pēc papīriem" patērē 4,13 litrus benzīna uz 100 km.

Gerdesa braucienu ar "Toyota Prius" uzraudzīja Ginesa rekordu grāmatas pārstāvji. Viņi fiksēja, ka brauciena apstākļi nebija ideāli: maršruts veda pa ceļiem, kas atrodas 2,1 tūkstoša metru augstumā virs jūras līmeņa, un gaisa temperatūra periodiski sasniedza 40 grādus pēc Celsija. Abi šie faktori negatīvi ietekmē degvielas ekonomiju, taču, neraugoties uz to, vidējais degvielas patēriņš bija tikai 2,53 litri uz 100 kilometriem, kas nozīmē, ka dažviet tas bija pat mazāks.

Rezultātā Gerdesam izdevās sasniegt ne tikai rekorda zemu degvielas patēriņu uz 100 kilometriem, bet arī pārsniegt "Toyota" deklarēto "Prius" modeļa sniedzamību ar pilnu degvielas tverni – 1,7 tūkstoši kilometru bez atkārtotas degvielas uzpildes pret 1036 kilometriem "pēc papīriem".

Turklāt tikai pirms mēneša tika reģistrēts vēl viens Ginesa rekords: riepu ražotājs "Bridgestone" ar elektrisko "Ford Mustang Mach-E" pa Apvienotās Karalistes ceļiem ar vienu uzlādi nobrauca 916,74 kilometrus. Tas ir par aptuveni deviņiem kilometriem vairāk nekā iepriekšējais rekords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!