"Renault" jaunākā modeļa "Rafale" tēls pārsteidz ar sportiskām pludlīnijām un stilīgiem dizaina elementiem. Studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" testa braucienā ar šo automobili pieaicinājis mūzikas pasaulē labi zināmo Aivaru Hermani.

Aivars Hermanis ir ģitārists ar milzu pieredzi. Ansambļu nosaukumi "Modo", "Līvi", "Opus" un "Remix" jau runā paši par sevi, tāpat kā uzstāšanās daudzu valstu koncertzālēs. Aivars jau no 90. gadiem organizējis koncertus, pasniedzis studentiem mūzikas menedžmentu un pats darbojies gan kā producents, gan kā arī šovbiznesa konsultants. Bet joprojām viņš spēlē ap 70 koncertiem gadā kopā ar visdažādākajiem māksliniekiem, tostarp Igo, Ievu Akurateri, Aiju Vītoliņu, Vjačeslavu Mitrohinu, Ēriku Upenieku un citiem.

"Rafale" vārdu šis automobilis ir ieguvis, pateicoties "Renault" dibinātāja Luija Reno mīlestībai pret aviāciju. "Caudron-Renault Rafale" bija neliela 1934. gadā ražota sacīkšu lidmašīna. Tā bija gana ātra un uzstādīja jaunus rekordus, kā arī ieguva daudz apbalvojumu. Tulkojumā no franču valodas "Rafale" nozīmē "vēja brāzma" vai "vētra".

Pat visskaistākajam auto, lai tas kļūtu par labu auto, ir nepieciešama perfekta tehnika. "Rafale" gadījumā arī šajā jomā pārsteigumi turpinās. Šī auto šasija ir izstrādāta kopā ar sporta automobiļu ražotāju "Alpine" un apvienojumā ar mums jau zināmo "4Control" sistēmu, kura spēj piestūrēt aizmugurējās ass riteņus, "Rafale" vadāmība un gaitas komforts ir uzslavas vērts.

Izbraucot ar šo auto, reti kurais uzminētu, ka zem motora pārsega tam slēpjas trīs cilindru 1,2 litru benzīna dzinējs. Pateicoties tā sapārošanai ar diviem elektromotoriem (ar 50 un 25 kW jaudu), hibrīda sistēmas kopējā jauda ir gana pietiekami 197 zirgspēki, bet ja nu šķiet, ka šāda paskata auto piestāvētu "niknāka dvēsele" – ir labas ziņas, jo "Rafale" tiks piedāvāts arī "Alpine" versijā ar visu riteņu piedziņu un 300 ZS jaudu.

"Renault Rafale" ir 4,71 m garš, 1,86 m plats, 1,61 m augsts un ir konstruēts uz CMF-D platformas. Pateicoties tam, salonā šis auto ir gana ietilpīgs arī otrajā sēdekļu rindā, neskatoties uz kupejai līdzīgo siluetu. Savukārt bagāžas nodalījuma tilpums ir 627 litri.

Salonā "Rafale", kā jau "Renault" jaunais flagmanis, ir nostrādāts visnotaļ glīti. Ērts stūresrats, digitālie paneļi, līdzīgi kā citos šīs markas modeļos, savukārt sēdekļu dizains "Alpine" versijā, šķiet, gan ir jaunums. Tie patiešām ir ērti un spēj priecēt arī acis.

Vēl viens pieminēšanas vērts elements ir "Solarbay" stikla jumts, kuru pēc vajadzības var padarīt gaišāku vai tumšāku un, kas interesanti, to var izdarīt arī balss komandu, izmantojot "Google" asistentu.

Franču autoražotājam "Renault" šis nudien ir īpaši ražīgs gads. Jauni modeļi seko viens otram, un "Rafale" nebūt nav beidzamais, par ko dzirdēsiet šogad. "Renault Rafale" cena Latvijā ir no 40 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!