Foto: Publicitātes foto

"Īlons Masks nesmuki izrīkojies," dusmojas Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs pēc tam, kad attālināti tika atslēgts viņa "Tesla Cybertruck", un tas vairs nav iedarbināms un lietojams. "Tā nav vīrieša cienīga uzvedība. Nācās vilkt dzelzs zirgu no frontes. Nu kā tā, Īlon? Vai tad tā kāds dara?" savos soctīklu kontos raksta Kadirovs.

Kadirovs joprojām apgalvo, ka "Tesla Cybertruck" elektrisko pikapu viņam uzdāvinājis pats "Tesla" autoražotāja vadītājs Masks. "Dāvina no visas sirds dārgas dāvanas, bet pēc tam attālināti atslēdz." Īlons Masks gan šādu apgalvojumu, ka kaut ko dāvinājis Čečenijas vadonim, noliedza jau drīz pēc tamlīdzīga Kadirova paziņojuma augustā.

Foto: Publicitātes foto

Toreiz Kadirovs publicēja fotogrāfijas un video, pozējot ar ložmetēju aprīkota "Cybertruck" kravas kastē. Kadirovs apgalvoja, ka šis elektriskais pikaps tikšot nosūtīts uz fronti Ukrainā.

Tagad, nākamajā dienā par pirmā "Cybertruck" attālināto atslēgšanu un "atvilkšanu no frontes", Kadirovs publicējis video ar diviem citiem "Cybertruck", kas aprīkoti ar ložmetējiem un brauc pa mežu, arī it kā dodoties uz fronti Ukrainā "cīnīties pret ukro-natoviešiem".

"Rietumu tehnika lieliski tiek galā ar tai noteiktajiem uzdevumiem pret tiem pašiem rietumu "ukro-natoviešiem". Mobilitāte, ērtums, manevrētspēja – šādas elektroauto īpašības šeit ir ļoti noderīgas. Attālināta atslēgšana šos auto nav skārusi. Elektromobiļi darbojas pilnā apmērā un bez traucējumiem. Labāku reklāmu "Cybertruck" pikapam neizdomāsi. Un mēs vislabāk zinām, kādam jābūt šī auto pielietojumam," raksta Kadirovs.

"Telsa" elektromobiļi, tāpat kā cita rietumu tehnika, sankciju dēļ pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā netiek piegādāta ne Krievijai, ne Čečenijai. Visticamāk, Kadirovs šos "Tesla Cybertruck" iegādājies kādā citā valstī, apejot sankcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!