Foto: Publicitātes foto

Saskaņā ar auto dīleru tīkla "Moller Auto" apkopotajiem datiem gada pirmajos astoņos mēnešos lietoto automašīnu pārdošanas apjoms pieaudzis par 47%, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2023. gadā. Šogad starp pirktākajām automašīnām lietoto auto segmentā Latvijā bijušas "Volkswagen Passat", "Tiguan", "Golf", "T-Roc" un "Škoda Octavia".

Kopumā Baltijas valstu griezumā "Moller Auto" lietoto auto pārdošanas apjoms šī gada pirmajos astoņos mēnešos pieaudzis par 28%, salīdzinot ar 2023. gadu. Visnozīmīgākā izaugsme novērota tieši Latvijas tirgū, kam seko Lietuva un Igaunija.

"Lietotu automašīnu segments Latvijā turpina attīstīties un veicināt pircēju interesi, un tam ir vairāki iemesli. Pirmkārt, tirgū ir daudz mazlietotu jeb līdz pieciem gadiem lietotu automašīnu, kas pircējam nozīmē faktiski jauna spēkrata iegādi par zemākām izmaksām," komentē Izīda Gerkena, "Moller Auto" uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā.

"Otrkārt, šobrīd lietotiem spēkratiem ir ļoti konkurētspējīgas cenas, padarot šos auto pieejamākus plašākam klientu lokam. Un, treškārt, savā praksē esam attīstījuši tā dēvēto "car on demand" principu jeb pakalpojumu, kur auto tiek sagādāts pēc pircēja pieprasījuma. Proti, tas nozīmē, ka cilvēks var izvēlēties auto ne vien no Latvijā pieejamā klāsta, bet arī pats veikt savu pieprasījumu, definējot savas prasības, kāroto modeli, tehnisko aprīkojumu u.c. specifikāciju. Atbilstoši šiem norādījumiem mūsu speciālisti, sadarbojoties ar mūsu starptautisko partneru tīklu, piedāvās visatbilstošākos auto variantus," norāda Gerkena.

Šobrīd "Moller Auto" dīleros kopumā pieejamas vairāk nekā 25 visdažādāko zīmolu automašīnas. Gerkena piebilst, ka lai gan pieprasītāko auto zīmolu un modeļu ziņā tendences kaimiņvalstīs ir ļoti līdzīgas, līderpozīcijās ierindojas VW modeļi. Lietuvā populārākie modeļi ir "VW Passat", "Škoda Kodiaq" un "VW Tiguan", bet Igaunijā – "VW Tiguan", "T-Cross" un "Passat".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!