"Škoda Octavia" pilnīgi noteikti ir viens no tiem auto modeļiem, kurš gadu gaitā paguvis iemantot krietnu devu klientu uzticības. Esot "Volkswagen" koncerna paspārnē, "Škoda" markai ir izdevies radīt kvalitatīvus automobiļus, saglabājot tajos arī daļu personīgās identitātes.

Pārbaudīta tehnika komplektā ar čehu radītu dizainu ir labs tandēms cīņā par pircēju simpātijām. Ne velti 2023. gadā "Octavia Combi" ir bijis visvairāk pārdotais auto savā segmentā visā Eiropā (gandrīz 120 000 vienību). Šoreiz studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" tuvāk aplūko jauno "Škoda Octavia Combi".

Braucienā ar modernizēto "Škoda Octavia" universāli raidījumam pievienojies Lotārs Zariņš – sporta žurnālists, kurš piepildījis sapni strādāt TV un jau divus gadus dzirdēts, komentējam Latvijas izlases hokeja spēles. Viņa saikne ar šo sporta veidu gan ir daudz senāka – jau vairāk nekā 10 gadus spēlējot, tiesājot un arī veidojot savu hokeja blogu. Tomēr ikdienā Lotāra pārziņā ir daudz vairāk nekā tikai hokejs – viņš darbojas sabiedriskajos medijos, turklāt nesen atgriezies no Parīzes, kur strādājis savā karjerā pirmajās olimpiskajās spēlēs.

Atjauninātajā modelī nav iztikts bez kosmētiskiem uzlabojumiem – jauni bamperi, aizmugurējie lukturi ar animētiem pagrieziena radītājiem un arī priekšā jaunas formas lukturi. Tomēr svarīgāks par izskatu ir to pildījums, jo "Octavia" turpmāk tiks izmantoti īpaši jaudīgi otrās paaudzes "LED Matrix" lukturi.

Salonā standarta aprīkojumā tiks iekļauts 10" skārienjūtīgs ekrāns, bet par papildu samaksu pieejams arī 13" displejs. Viedtālruņa bezvadu uzlādes paliktnis ir papildināts ar dzesēšanas funkciju, kā arī standarta aprīkojumā iekļauta divu zonu klimata sistēma.

Runājot par drošību pie stūres – virkne uzlabojumu ir skārusi tieši auto vadīšanas asistentus. Pirmo reizi "Octavia" būs iespējams aprīkot ar "Remote Parking" asistentu, uzlabotu avārijas sistēmas bremžu sistēmu, ceļa zīmju atpazīšanas funkciju, braukšanas maksimālā ātruma ierobežotāju, kā arī uzmanības un noguruma sensoru.

VW grupas produkti vienmēr ir izcēlušies ar plašu aprīkojuma, kā arī pieejamo dzinēju klāstu. Jaunajai "Octavia" var izvēlēties kādu no pieciem benzīna vai diviem dīzeļa motoriem. Jaudas diapazons ir no 115 līdz pat 265 ("Octavia RS" versijā) zirgspēku. Abi dīzeļdzinēji, neskatoties uz divu litru darba tilpumu, ir ārkārtīgi taupīgi. "Uz papīra" to vidējais patēriņš ir zem pieciem litiem uz 100 km. Savukārt divi no benzīna dzinējiem ir tā sauktie daļējie hibrīdi – arī tie ir gana taupīgi un arīdzen klusāki par jau minētajām dīzeļu versijām. "Octavia" bāzes cena atkarībā no virsbūves tipa ir no 22 220 eiro hečbeka un 23 150 eiro universāļa "Combi" versijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!