Foto: Publicitātes foto

"Dacia" ir vienīgais automobiļu ražotājs Eiropā, kas visā savā modeļu klāstā – "Sandero", "Stepway", "Logan", "Duster" un "Jogger" – piedāvā dzinēju, kas spējīgs darboties gan ar banzīnu, gan sašķidrināto naftas gāzi (LPG). Kopš 2010. gada "Dacia" ir pārdevis vienu miljonu LPG automobiļu.

Rumāņu autoražotājs "Dacia" ir līderis Eiropas LPG automobiļu tirgū, šī gada jūlija beigās aptverot 67% tirgus; turklāt gandrīz 40% šī zīmola klientu ir izvēlējušies tieši LPG automobiļus.

Foto: Publicitātes attēli

Divdegvielu sistēma, kura 2020. gadā tika pārdēvēta par "Eco-G100", nodrošina līdz pat 170 ņūtonmetru lielu griezes momentu, sākot jau ar 2000 apgr./min., bet jauda sasniedz 100 zirgspēku.

"Eco-G100" piedziņa ir jaudīgāka par benzīna versiju (par 10 ZS un 10 Nm vairāk), tai ir par 10% mazāks degvielas patēriņš, un tā rada par 10% mazāk CO2 izmešu. Tās oglekļa dioksīda pēdas nospiedums ir mazāks, un tā rada par 90% mazāk sīko daļiņu izmešu.

"Dacia Eco-G100" piedziņas tehnoloģija šo 14 gadu gaitā ir vairākkārt pilnveidota. Tā automobiļos tiek iebūvēta jau rūpnīcā. Šie automobiļi ir projektēti un būvēti darbināšanai ar LPG, un tvertne atrodas bagāžas nodalījuma grīdas dobumā, kurā standarta versijas automobiļos ir izvietots rezerves ritenis. LPG modeļiem ir tāda pati trīs gadu vai 100 000 km garantija, kādu saņem ikviens cits automobilis "Dacia" klāstā.

LPG ir viena no lētākajām degvielām tirgū – tā maksā aptuveni par 40% mazāk nekā 95. markas benzīns, ļaujot ietaupīt aptuveni 40 eiro katrā reizē, kad piepilda tvertni.

Divdegvielu – benzīna un LPG – automobilim ir divas atsevišķas tvertnes, atkarībā no modeļa katrā no tām ietilpst aptuveni 50 litri. Turklāt vadītājs var manuāli pārslēgt no vienas degvielas uz otru vai atpakaļ, tāpat automobilis var automātiski pārslēgties uz benzīnu, kad LPG tvertne ir tukša. Rezultātā ar abām piepildītām tvertnēm ar automobili bez atkārtotas uzpildes var nobraukt līdz pat 1500 kilometru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!