Foto: Publicitātes foto

19. oktobrī Latvijā notiks nu jau trešās Elektrodienas – elektroauto orientēšanās pasākums, kura ceļi šogad vedīs uz Jelgavu.

Elektrodiena norisinās jau trešo gadu, un to tradicionāli organizē "Inter Cars Latvija". Ik gadu Elektrodiena pulcē ap 20 dalībnieku, un tās galvenā ideja ir dalībniekiem un skatītājiem dot iespēju izbaudīt plašo elektroauto klāstu, saglabājot veselīgu sacensību garu un iepazīstot, iespējams, vēl neredzētas vietas Latvijā.

"Laika gaitā, organizējot pasākumu, esam sapratuši, ka varam kaut uz neilgu brīdi dot iespēju arī citiem interesentiem, ne vien orientēšanās spēles dalībniekiem, vienkopus apskatīt auto modeļu klāstu. Aicinām pilsētniekus un citus interesentus būt acīgiem – noteikti ielās pamanīsiet interesantus un, iespējams, vēl maz redzētus elektroauto," stāsta Armands Umbraško, "Inter Cars Latvija" mārketinga vadītājs un pasākuma organizatoru pārstāvis.

Viņš skaidro, ka ik gadu orientēšanās spēles laikā maršrutā ir paredzētas pieturvietas, kur pulcējas pilnīgi visas automašīnas vienkopus. Savukārt šogad pirmo reizi būs arī publiskā pieturvieta vieta, kur visi auto būs skatāmi vienkopus. Šogad tā tiek izsludināta jau iepriekš – greznā Jelgavas pils.

Pasākumā redzamo automašīnu pulkā būs arī vairāki tādi modeļi, kas tikai šogad piedzīvojuši savu oficiālo prezentāciju un ir svaigi reģistrēti dalībai satiksmē uz Latvijas ceļiem. Iespējams, jelgavnieki būs pirmie, kas tos pirmie redzēs ielās.

Pulcēšanās Jelgavas pils iekšpagalmā notiks no plkst. 11.00 līdz plkst. 11.30, un tālāk elektroauto orientēšanās pasākuma dalībnieki dosies meklēt citas pilsētas pērles. Pasākuma organizatori arī aicina pilsētniekus un pilsētas viesus būt pretimnākošiem arī turpmākās dienas gaitā. "Aicinām jelgavniekus un Jelgavas viesus būt saprotošus, ja gadās redzēt lēnāk braucošus elektroauto. Visticamāk, tajā brīdī tie veic uzdevumus un meklē pilsētas pērles," aicina Marta Kaktiņa, viena no pasākuma organizatorēm.

Šogad Jelgava kā elektroauto orientēšanās spēles galamērķis ir izvēlēta savas bagātīgas infrastruktūras dēļ. Katru gadu Elektrodiena notiek kādā citā pilsētā un apkaimē. Orientēšanās spēļu dalībnieki pamatā ir "Inter Cars Latvija" klienti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!