Aizvadītās nedēļas izskaņā Valsts policijas Reaģēšanas pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, patrulējot ar netrafarēto automašīnu, Satekles ielā pamanīja kādu BMW spēkrata vadītāju, kurš nebija piesprādzējies. Taču, dodot rīkojumu apturēt transportlīdzekli, BMW vadītājs uzsāka bēgšanu, pārkāpjot virkni ceļu satiksmes noteikumu, par ko Valsts policija uzsāka 11 administratīvo pārkāpumu procesus. Tostarp tika noskaidrots, ka bēgošais autovadītājs ir 16 gadīgs jaunietis bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Incidents notika 13. oktobrī, ap pulksten 1.00. Likumsargi, ieslēdzot speciālās skaņas un gaismas signālus, deva rīkojumu apturēt transportlīdzekli, taču BMW vadītājs strauji sāka palielināt ātrumu un uzsāka bēgšanu pa Lāčplēša ielu Salu tilta virzienā.

Bēgšanas laikā autovadītājs vairākas reizes pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu – vietā, kur atļautais ātrums ir 70 km/h, BMW brauca ar 164 km/h. Tāpat autovadītājs vairākas reizes neievēroja luksofora aizliedzošo signālu.

Pakaļdzīšanās laikā BMW vadītājam vairākkārt tika dota prasība apturēt transportlīdzekli, bet tā vadītājs bija ļoti pārgalvīgs un turpināja rupji ignorēt policistu prasību apturēt transportlīdzekli, un turpināja kustību, tādēļ tika piesaistīti Valsts policijas papildspēki.

Turpinot kustību pa Zolitūdes ielu, likumsargi apturēja bēgošo autovadītāju. Pēc transportlīdzekļa apturēšanas policijas darbinieki konstatēja, ka to vadīja kāds 16 gadīgs jaunietis, kuram nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību.

Jaunietis paskaidroja, ka automašīnu esot paņēmis no vecākiem, kamēr viņi guļ, lai nogādātu paziņu mājās. Par jaunieša pārgalvīgo rīcību Valsts policija kopumā uzsāka 11 administratīvā pārkāpuma procesus – vienu par braukšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, vienu par nepakļaušanos policijas likumīgajām prasībām apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), divus par agresīvu braukšanu, trīs par atļautā ātruma pārsniegšanu un četrus par luksofora aizliedzošā signāla neievērošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!