"Ford Kuga" ir automobilis, kura dvēsele dzimusi Amerikā, bet miesa radīta šaipus okeānam. "Ford" jau vairāk nekā 100 gadus ir daļa no Eiropas autobraucēju ikdienas, un "Kuga", pateicoties mūsdienās tik iecienītajam apvidnieku formātam, ir kļuvis par vienu no pieprasītākajiem modeļiem arī pie mums.

Pie stūres atjauninātajam "Ford Kuga" studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" sēdinājis digitālā satura veidotāju Kristīne Beitika. Kāds viņu noteikti atceras kā bijušo "Māmiņu kluba" vadītāju, bet pašlaik Kristīnei satura veidošana no hobija pārtapusi pilnas slodzes darbā – gan sev atgādinot, gan citus mudinot nepazaudēt sevi un savas vajadzības.

"Ford Kuga" jau pirms modernizācijas bija ļoti iecienīta pircēju vidū. Vēl vairāk – trīs gadus pēc kārtas tas bija visvairāk pārdotais uzlādējamais hibrīdautomobilis Eiropā (2021–2023). Tagad tā ir atgriezusies ar vēl lielāku spēku. No ārpuses "Kuga" kļuvusi ievērojami izsmalcinātāka. Jau standarta aprīkojumā tai ir iekļauti pilnie LED lukturi ar automātisko tālo gaismu vadību.

"Kuga" tiek piedāvāta trīs versijās – "Titanium", "ST-Line" un "Active". Piemēram, video redzamā "Kuga" ir "ST-Line" versijā, kurai sportiskāku izskatu piešķir dažādi aerodinamikas elementi. Savukārt, "Active" versija ar robustākiem dizaina elementiem vairāk atgādina apvidus auto.

Savukārt salonā "Kuga" ir pārvērtusies līdz nepazīšanai. Protams, pirmais, kas piesaista uzmanību, ir 13,2 collu skārienekrāns, kā arī digitālais mērinstrumentu panelis aiz stūresrata. "ST-Line" versija var lepoties ar sportiskiem sēdekļiem un sportisku stūresratu.

Runājot par tehnisko aprīkojumu, "Kuga" tagad atbalsta "Apple CarPlay" un "Android Auto" bezvadu savienojamību, ir aprīkota ar 5G modemu, 360 grādu videokameru, adaptīvo kruīza kontroli un citām modernām funkcijām.

"Ford Kuga" salonā galvenais uzsvars likts uz praktiskumu: otrās rindas sēdekļi ir bīdāmi, tādejādi var iegūt vai nu papildu vietu pasažieru kājām, vai lielāku bagāžas nodalījumu (+150 litri).

"Kuga" ir pieejama ar benzīna, pašuzlādes hibrīda un "plug-in" hibrīda dzinējiem, kuru jauda ir no 150 līdz pat 243 zirgspēkiem. Mazāko no dzinējiem – 1,5 litru "EcoBoost" – iespējams pasūtīt gan ar manuālo, gan automātisko pārnesumkārbu, savukārt pārējie dzinēji tiek komplektēti ar astoņpakāpju automātisko kārbu. Turklāt "Full hybrid" versija ir pieejama arī ar visu riteņu piedziņu, bet uzlādējamā hibrīda versija nodrošina līdz 69 km sniedzamību 100% elektriskajā režīmā. Bāzes modeļa cena sākas no 25 640 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!