Šī ir jau otrā reize, kad mazāk nekā pusgada laikā atkal tiekamies ar jauno "Volkswagen Tiguan". Jautāsiet – kādēļ? Atbilde uz šo jautājumu slēpjas aiz vāciņa, kas sākotnēji neizprotamu iemeslu dēļ atrodas auto priekšpusē. Tomēr aiz šī vāciņa slēpjas nevis degvielas uzpildes atvere, bet gan elektriskā kontaktligzda. "Tiguan eHybrid" modifikācijā iekšdedzes dzinējs ir apvienots ar elektromotoru, ļaujot pārvietoties gan 100% elektrorežīmā, gan ar nelielu degvielas patēriņu, tādējādi nodrošinot kopējo nobraukuma diapazonu ar pilnu uzpildi aptuveni 800 km.

Šoreiz studijas "RJ76 Films" raidījumā "Tavs Auto TV" automobiļa izmēģinājuma pilots ir cilvēks, kurš bieži paliek aiz kadra: faktiski tā ir viņa loma – būt aiz daudziem kadriem, kas iemūžina dzīves svarīgākos mirkļus. Mārcis Baltskars ir kāzu fotogrāfs, kuru pazīst ne tikai Latvijā, gan pasaules līmenī kāzu fotogrāfu konkursos. Tomēr diendienā viņš veido ne tikai kāzu foto un video, bet arī citus audiovizuālus projektus, piemēram, labi zināmo TV raidījumu "Ralfs gatavo".

Interesants fakts – turpmāk "VW Tiguan" neatkarīgi no dzinēja versijas būs pieejams tikai ar automātisko (DSG) pārnesumkārbu. "Tiguan" konfiguratorā no spēka agregātiem ir pieejamas vairākas iespējas – tajā ir gan 1,5 turbopūtes benzīna dzinējs, gan dīzeļdzinēji, gan arī šī raidījuma apskates objekts – "Tiguan eHybrid". Atkarībā no versijas ir 204 vai 272 ZS, un litija jonu akumulatora ietilpība ir 19,7 kWh. Ar vienu uzlādi 100% elektriskajā režīmā šis auto spēj veikt 120 km, un ātrās uzlādes stacijās tas uzņem līdz 50 kW jaudu.

"Tiguan" vienmēr ir bijis viens no nozīmīgākajiem VW modeļiem Latvijā, tas veidojis teju 25% no markas kopējiem pārdošanas apjomiem.

Vadot "Tiguan eHybrid", ir sajūta, ka vadāt īstu elektroauto – iedarbinot dzinēju, neizdzirdēsiet motora rūkoņu, izkustoties baudīsiet elektro motora momentāno griezi, arī mirkļos, kad pieslēdzas iekšdedzes dzinējs, trokšņu līmenis salonā būtiski nepalielinās. Ja izvēlas hibrīda režīmu, pie katras iespējas elektromotors nāk talkā, tādejādi padarot braucienu tādu kā plūstošāku. Savukārt, runājot par degvielas patēriņu, garākās distancēs (kad akumuators jau ir pilnībā tukšs), kā norāda ražotājs, "eHybrid" uz 100 km tērē zem sešiem litriem degvielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!