Foto: Publicitātes foto

Filmas "Es, robots" režisors apsūdzējis Īlonu Masku dizaina kopēšanā. Alekss Projass apgalvo, ka "Tesla" jauno modeļu dizains, tostarp nesen prezentētais robotizētais taksometrs "Cybercab", ļoti atgādina viņa filmā redzamos prototipus.

Projass sociālajos tīklos publicēja salīdzinošus attēlus, kuros redzamas līdzības starp "Tesla" produktiem un kadriem no filmas. Filmas režisors arī vērš uzmanību uz paralēlēm starp Īlona Maska prezentēto "Optimus" cilvēkveidīgo robotu un viņa filmas varoņiem.

Foto: Publicitātes foto

Filmas "Es, robots" režisors atzīmēja, ka ne tikai "Cybercab" un "Robovan", bet arī robots "Optimus" izskatās līdzīgi filmā redzamajiem transportlīdzekļiem un varoņiem. Projass kolāžu papildināja ar uzrakstu: "Ei, Īlon, vai tu vari atdot man manu dizainu?". Režisora līdzautors Mets Greindžers atbalstīja apsūdzības, norādot uz Īlona Maska radošuma trūkumu. Pasākuma "We Robot" nosaukums, kurā bija redzams "Cybercab" un "Robovan", netieši uzsver "Tesla" iedvesmas avotu.

Paralēli ir parādījušies arī citi pārmetumi. Saskaņā ar "Bloomberg" sniegto informāciju "Tesla" pasākumā prezentētos "Optimus" robotus, iespējams, vadīja attālināti, neraugoties uz apgalvojumiem par to autonomiju. Tiek arī norādīts, ka "Cybercab" autonomais taksometrs darbojās, izmantojot iepriekš ielādētas teritorijas kartes, jo pasākums notika pilsētas ielas imitējošā ainavā.

Iepriekš tika ziņots, ka "Tesla" akcijas pēc "Cybercab" debijas kritās par deviņiem procentiem, kas liecina par investoru skepsi attiecībā uz "Tesla" solītajiem jaunākajiem produktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!