Pauls Timrots izpēta īstu ASV muskuļauto – mūsu platuma grādos reti sastopamo 1969. gada "Chevrolet Nova" ar V8 motoru.

Auto īpašnieks Uģis Immers savu spēkratu iegādājies kā ilgtermiņa investīciju. Pēc iepriekšējās mašīnas pārdošanas viņš sākotnēji bija plānojis iegādāties zemes gabalu kā mūsu laikos stabilu investīciju, bet tā vietā ticis pie auto, kura vērtību nenoēdīs inflācija.

Uģa "Nova" nākusi no Kalifornijas un pāris gadus pabijusi Somijas ziemeļos. Šis auto pārstāv trešo "Nova" paaudzi un, būdams tikai 1400 kilogramu smags, ir dragreisa sacensībās populārs muskuļauto. Uģa "Chevrolet Nova" ir aprīkota 5,7 litru motoru, kas attīsta 425 zirgspēkus, un Pauls atzīst, ka šī varētu būt tā mašīna, ar kuru apgūt, no kā sastāv auto.

"Nova" funkcijas noteikušas šī demokrātiskā modeļa dizainu. Mašīnas lielie pedāļi aizvieto bremžu pastiprinātāju, bet jumts pārvilkts ar vinilu, lai paslēptu stiķējuma nepilnības. Spēkratam ir skaistākais vēdlodziņa kloķis, ko Pauls redzējis, bet pats lodziņš vasarā pilda kondicioniera funkcijas. Tā kā Uģim bleķi nav sveši, viņš šoziem plāno pieķerties auto virsbūvei, lai tā sasniegtu pilnību.

Raidījumu "Ātruma cilts" piedāvā portāls "Delfi" sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!