"Hyundai" dizaineri, strādājot pie "Santa Fe" piektās paaudzes, ir bijuši patiešām drosmīgi un radījuši auto, kurš garāmgājiem liks atskatīties, jo jaunās paaudzes "Santa Fe" apvidus automobilis ir ieguvis stūrainas formas.

Lai gan teorētiski pirmais "Hyundai" radītais SUV klases modelis bija "Galloper" (to, izmatojot "Mitsubishi Pajero" tehniskos mezglus, ražoja no 1991. līdz pat 2003. gadam), tieši "Santa Fe" padarīja "Hyundai" atpazīstamu globālajā tirgū. Kopš 2000. gada, kad "Santa Fe" tika laists tirgū, līdz šodienai ir pārdoti vairāk nekā pieci miljoni vienību visā pasaulē. "Santa Fe" ir viens no "Hyundai" visveiksmīgākajiem SUV modeļiem un ir būtiski veicinājis šī zīmola izaugsmi.

Jaunajam "Hyundai Santa Fe" pie stūres studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" sēdinājis cilvēku, kura atveidotais varonis filmā "Sapņu komanda 1935" aizveda Latvijas basketbola izlasi līdz zelta medaļām Eiropas čempionātā. Jānis Āmanis filmējies arī daudzos seriālos ("Nemīlētie", "Likteņa līdumnieki", "Viņas melo labāk" un "Ugunsgrēks") un 16 gadus bijis Nacionālā teātra aktieris. Pašlaik darbojas uz dažādām skatuvēm – "Oratorio", "Austrumu robežā" un "Willa teātrī", kā arī pievērsies projektu vadībai un galdniecībai.

Ja iepriekšējais "Hyundai Santa Fe" bija vairāk vai mazāk tipisks SUV ģimenes pārstāvis, kuru no lielāka attāluma varēja sajaukt arī ar citu ražotāju analogiem, šī automašīna ir kas īpašs. Tas ir masīvs, kantains spēkrats, bet tajā pašā laikā izsmalcināts. Tas tiešām atšķiras no tipiskajiem apvidniekiem, kādus esam raduši redzēt ielās.

"Santa Fe" pieejams ar piecām vai septiņām sēdvietām; pateicoties milzīgajai riteņu bāzei, salons ir ietilpīgs, otrās un trešās sēdekļu rindas atzveltnes var nolaist, izveidojot pilnībā gludu grīdu. Savukārt pie stūres var justies kā kuģa kapteinis, iekārtojoties ērtos komforta sēdekļos. Arī interjerā dizaineri ir ļāvušies izdomai – masīvas plaknes, milzīgi paneļi, taču interesanti, ka tie neizskatās smagnēji, bet drīzāk gruntīgi jeb pamatīgi.

Šajā auto iespējams atrast arī ļoti savdabīgu aprīkojumu – tam ir ultravioletās gaismas sterilizācijas nodalījums, kas atrodas virs pasažiera puses cimdu nodalījuma. Tajā var dezinficēt tālruņus un makus, palīdzot uzturēt tīrību un higiēnu automobiļa salonā.

Raidījumā redzamais apvidnieks ir aprīkots ar 253 ZS jaudīgu lādējamo (plug-in) hibrīda spēka agregātu. Tā izstrādei par pamatu ir ņemts 1,6 litru turbopūtes benzīna dzinējs, kas sajūgts ar 67 kW elektromotoru un 13,8 kWh akumulatoru bloku. Simtprocentīgi elektriskajā režīmā šis hibrīds spēj veikt ap 50 km.

Jaunā "Hyundai Santa Fe" bāzes cena Latvijā ir 56 900 eiro. Turklāt daudzbērnu ģimenēm Latvijā šobrīd ir pieejams valsts atbalsts uzlādējamo hibrīdu iegādei - septiņvietīgo elektrificēto auto atbalsta summa ir 9000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!