Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu autoražotājs "Ford" ar jauno "Mustang GTD" vēlas pārspēt Vācijas leģendārās sacīkšu trases Nirburgringas rekordu. Sociālajos tīklos ir parādījies īss video, kas apliecina "Ford" ambīcijas uzstādīt jaunu amerikāņu auto rekordu par "Zaļo elli" dēvētajā trasē.

Fakts ir tāds, ka līdz šim neviens "amerikānis" nav izbraucis Nordšlaifi ātrāk par septiņām minūtēm, bet "Ford Mustang GTD" ir visas iespējas to izdarīt. "Ford" kompānijas vadītājs Džims Fārlijs par mērķi nosauca "Porsche 911 GT3 RS" (992) laiku – 6:44'848.

Pašlaik ātrākais amerikāņu automobilis uz Nirburgringā ir "SRT Viper ACR": 2017. gadā tas "Zaļo elli" izbrauca ar laiku 7:01'30. Tomēr arī toreiz amerikāņu superauto varēja braukt ātrāk, ja vien nākamajā mēģinājumā nebūtu iekļuvis negadījumā. Turklāt kopš pēdējā rekorda uzstādīšanas ir pagājuši vairāk nekā septiņi gadi, tāpēc "Ford Mustang GTD" ir reālas iespējas vairāk nekā 20 kilometru garo trasi izbraukt ātrāk par septiņām minūtēm.

Paša "Ford" salīdzinājums ar "Porsche 911 GT3 RS" ir nopietns, jo vācu autoražotājs tiek uzskatīts par meistaru šajā sarežģītajā trasē. Tomēr "GTD" versija no ierastā "Mustang" atšķiras būtiski: praktiski tas ir sacīkšu auto ar pielaidi koplietošanas ceļiem. Turklāt "zilā ovāla" inženieri nav aprobežojušies ar atmosfērisko dzinēju, lai gan "Porsche" apzināti saglabāja šādu agregātu.

"Ford Mustang GTD" jaudas pārsvars ir iespaidīgs: automobilis aprīkots ar 5,2 litru V8 kompresormotoru, kas attīsta 826 zirgspēku jaudu un 900 Nm griezes momentu. "Porsche 911 GT3 RS" ir četru litru un sešu cilindru atmosfēriskais benzīna dzinējs, kas attīsta 525 ZS un 465 Nm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!