Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā sestdienā, 19. oktobrī, aizvadīta trešā "Elektrodiena" – ikgadēja orientēšanās spēle, kas paredzēta, lai iepazītu un izbaudītu elektroauto jaunumus.

Šogad "Elektrodiena" vienkopus pulcēja 14 jaunākos elektroauto no dažādiem ražotājiem, tostarp tādus, kas nupat kā reģistrēti braukšanai pa Latvijas ceļiem. Tāpat dalībniekiem bija iespēja izmēģināt trasē "Volvo" kravas elektrovilcēju, kā arī Latvijā ražotos "Mosphera" militāros elektriskos skrejriteņus un "GasGas" elektriskos velosipēdus.

Šogad elektroauto orientēšanās spēles ceļi veda uz gleznaino Jelgavu un tās apkārtni. Elektrodienas galvenā ideja ir dalībniekiem un skatītājiem dot iespēju izbaudīt plašo elektroauto klāstu, saglabājot veselīgu sacensību garu un iepazīstot, iespējams, vēl neredzētas vietas Latvijā.

Ik gadu "Inter Cars Latvija" organizētās orientēšanās spēles laikā maršrutā ir paredzētas pieturvietas, kur pulcējas pilnīgi visas automašīnas vienkopus. Šogad pirmo reizi Elektrodienā bija paredzēta arī publiskā pieturvieta – greznā Jelgavas pils, kur visi auto bija skatāmi vienkopus.

Kopumā Elektrodienā orientēšanās spēlē piedalījās 14 elektroauto, starp kuriem arī tādi modeļi, kas tikai šogad piedzīvojuši savu oficiālo prezentāciju – "Volvo EX30", "Ford Electric Explorer", "Audi Q6 e-tron", "Cupra Tavascan", "Hyndai Kona", "Mini Cooper SE", "BMW iX1", "Peugeot e-3008", "Subaru Solterra", "KGM Torres EVX", "GWM Ora 03", "Toyota bZ4X", "Citroen e-Berlingo" un "Nissan Ariya". Kā pārsteigums bija arī iespēja trasē "Rullītis" izmēģināt sportisko un elektrisko apvidnieku "Maserati Grecale Folgore".

Savukārt īpaši sagatavotos uzdevumos dalībniekiem bija jādemonstrē precizitātes un gabarītu izjušanas iemaņas braucienos ar "Volvo" kravas elektrovilcēju "FE Electric" un "Mosphera" armijas vajadzībām piemērotajiem augstās klases elektroskūteriem. Zīmīgi, ka šie testi tika veikti uzņēmuma SIA "AKG Thermotechnik Lettland" poligona teritorijā – uzņēmumā, kur Jelgavā tiek ražotas dzesēšanas iekārtas globālā mēroga transporta risinājumiem.

Orientēšanās spēles dalībnieki tradicionāli ir galvenā organizatora "Inter Cars Latvija" klienti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!