Foto: Reuters/Scanpix

"Top Gear" raidījuma bijušais vadītājs Džeremijs Klārksons sirdsdarbības problēmu dēļ bija nonācis slimnīcā, to viņš atklājis savā tradicionālajā "The Sunday Times" slejā. Pēc 64 gadus vecā šovmeņa vārdiem, pirms dažām dienām kardioķirurgi viņam veica ārkārtas operāciju, lai atjaunotu sirds un asinsvadu sistēmas darbību. Klārksons šobrīd jau atrodas mājās.

Pirmos nepatīkamos simptomus televīzijas raidījumu vadītājs sajuta atvaļinājuma laikā Indijas okeāna piekrastē. Ceļojuma laikā viņam nācās "uz brīdi pārliecināties, vai ekstremitātes darbojas pareizi", pirms viņš centās nopeldēt divus peldbaseina garumus.

"Es gandrīz biju beigts. Nekad iepriekš peldēšana man nav sagādājusi grūtības, un tagad, pēkšņi, es vairs nespēju papeldēt. Tāpat es nevarēju nokāpt pa kāpnēm, neturoties pie kāda rokas," viņš raksta savā slejā, "es nepārspīlēju. Visas šīs problēmas izpaudās vienā dienā."

Viņa "pēkšņā pašsajūtas pasliktināšanās sāka eskalēties", kad viņš atgriezās mājās Oksfordšīrā. "No rīta pamodos un nejutos pārāk labi. Man bija krampji un spiedīga sajūta krūtīs. Protams, es ignorēju šīs lietas, bet pēc 30 cūku iekraušanas kautuves autobusā es ievēroju, ka man kreisajā rokā ir kā adatu dūrienu sajūta."

Sapratis, ka kaut kas nav kārtībā, Klārksons devās uz slimnīcu. Ārsti nekonstatēja pārciestu sirdslēkmi, tomēr detalizētas izmeklēšanas laikā pamanīja, ka dažas Klārksona koronārās artērijas ir gandrīz pilnībā nosprostotas.

Operācijas laikā, kas ilga aptuveni divas stundas, Klārksonam sašaurinātajos asinsvados ielika stentus. "Tas nebija sāpīgi, vienkārši nepierasti," iespaidos dalījās Klārksons. Jau nākamajā dienā TV raidījumu vadītājs tika nosūtīts mājās ar ieteikumiem ievērot veselīgu dzīvesveidu. Piemēram, smēķēšanu viņš atmeta 2017. gadā pēc pārslimotā plaušu karsoņa.

Septembra sākumā "Amazon Prime" ēterā nonāca pēdējā "The Grand Tour" raidījuma sērija ar slaveno trijotni – Klārksonu, Ričardu Hamondu un Džeimsu Meju. Šo raidījumu "Amazon" plāno turpināt, bet jau ar citiem vadītājiem. Savukārt kādreizējie "Top Gear" vadītāji turpina radošo darbību katrs savos projektos, piemēram, Klārksonam jau ne pirmo sezonu ir raidījums "Klārksona ferma", kurā viņš ļauj ieskatīties savā angļu idilles lauku dzīvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!