Foto: Publicitātes foto

Rinda pēc zviedru kompānijas "Koenigsegg" superauto jau sasniedz divarpus gadus, paziņojis autoražotājs un norāda, ka meklē iespējas palielināt ražošanas kapacitāti un tādējādi samazināt klienta gaidīšanas laiku no pasūtinājuma brīža līdz jaudīgā spēkrata saņemšanai.

Interesanti, ka pēdējo 14 gadu laikā "Koenigsegg" ir saražojis tikai aptuveni 150 automobiļus. Un visi saražotie spēkrati tūlīt tiek arī izpirkti. Šobrīd zviedru autoražotājs ir izpārdevis visu "Agera" modeļa sēriju (25 spēkrati) un "One:1" (septiņas vienības). Šobrīd jaunie klienti var pasūtināt vairs tikai "Regera" hibrīda superauto, ko "Koenigsegg" prezentēja pavasarī Ženēvas autoizstādē.

"Koenigsegg Regera" ir aprīkots ar 1100 zirgspēku jaudīgu hibrīda spēka agregātu, kas ietver pieclitru V8 turbopūtes benzīna dzinēju, trīs elektromotorus, 800 voltu akumulatorus un bezpakāpju transmisiju, kas izstrādāta speciāli šim superauto. No vietas līdz 100 km/h tas paātrinās 2,8 sekundēs, bet līdz 400 km/h – 20 sekundēs (šādā laikā vairums jaudīgāko auto spēj sasniegt tikai 200 km/h).

Pavisam "Koenigsegg" plāno izgatavot 80 vienības "Regera" superauto, no kuriem katrs maksā vairāk nekā divus miljonus eiro.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!