Foto: Shutterstock
Līdz ar epidemioloģiskās drošības pasākumu ieviešanu, kas skar arī ēdināšanas iestāžu darbību, cilvēki aizvien biežāk ēdienus iegādājas līdzņemšanai. Tomēr tam nevajadzētu mudināt autovadītājus ēst vai dzert pie auto stūres, jo maltītes ieturēšana braukšanas laikā var novērst autovadītāja uzmanību un izraisīt ceļu satiksmes negadījumu.

Pašlaik kafejnīcās nav iespējams ieturēt maltīti vai nobaudīt dzērienus uz vietas. Šis aizliegums īpaši ietekmē ceļotājus, kuriem bieži vien nav citas iespējas, kā apēst nopirktos produktus automašīnā. Tomēr to nevajadzētu darīt vienlaikus ar automašīnas vadīšanu, jo sekas šādai rīcībai var būt krietni nopietnākas par mašīnas salona tīrīšanu.

"Vadot automašīnu, nekādā gadījumā nevajadzētu ieturēt maltīti. Kad autovadītājs ēd ēdienus, piemēram, ar atsevišķos trauciņos pievienotu mērci vai virtuļus ar glazūru, vai kūciņas, viņš automātiski novērš uzmanību no ceļa. Autovadītājs tā vietā, lai skatītos uz ceļu, cenšas nenosmērēt sevi un automašīnas salonu ar ēdienu. Arī dzērieni ir bīstami, īpaši karstie, jo tie var izšļakstīties un applaucēt vadītāju, kurš vairs nespēs pienācīgi vadīt savu transportlīdzekli," skaidro Ādams Bernards, "Renault" drošas braukšanas skolas mācību direktors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!