Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Ceturtdien, 10. augustā, "LED Unit studio" telpās Rīgā ar iespaidīgu video projekciju šovu notika jaunā "Porsche Cayenne" modeļa prezentācija Latvijā medijiem, klientiem un sadarbības partneriem. Latvijā jaunais "Porsche Cayenne" maksās no 91 tūkstoša eiro, bet "Coupe" modifikācija – no 95 tūkstošiem eiro.

Jaunais "Porsche Cayenne" būtībā ir ievērojami uzlabots trešās paaudzes modelis ar visaptverošām piedziņas sistēmas, šasijas, dizaina un aprīkojuma izmaiņām, nodrošinot jaunu braukšanas pieredzi gan auto vadītājam, gan pasažieriem. Ar plaši modernizēto dizainu un jaudīgāku dzinēju klāstu "Cayenne" uzsver vēlmi būt sportiskākajam automobilim savā segmentā.

"Porsche" jaunajā "Cayenne" integrējis pilnībā pārskatāmu displeja un vadības konceptu. Jaunā "Porsche Driver Experience", kas pirmo reizi tika ieviesta "Porsche Taycan", koncentrējas uz vadītāju un optimizē auto vadības kontroli. Proti, visas autovadītāja bieži izmantotās funkcijas atrodas tieši uz stūresrata vai tam blakus.

Pirmo reizi "Cayenne" pārveidotajā salonā ir pilnībā digitāls 12,6 collu izliekts instrumentu panelis. Papildaprīkojumā ir pieejams uzlabots projekcijas (head-up) displejs. Standarta komplektācijā iekļautais 12,3 collu centrālais "Porsche" komunikācijas sistēmas (PCM) displejs jaunajā panelī nodrošina piekļuvi visām svarīgākajām automobiļa funkcijām. "Cayenne" nodrošina arī optimizētu savienojumu ar tādām integrētām lietotnēm kā "Spotify" un "Apple Music".

Pirmo reizi "Porsche Cayenne" papildu aprīkojumā ir integrēts 10,9 collu displejs pasažiera pusē. Tas nodrošina piekļuvi "Porsche" informācijas un izklaides vadības sistēmai un brauciena laikā ļauj arī straumēt video. Tā īpašais pārklājums nodrošina, ka ekrānā esošā informācija nav redzama vadītājam un nenovērš uzmanību no ceļa.

Jaunajam "Cayenne" tagad ir izliekti virsbūves spārni, jauna veidola dzinēja pārsegs un izteiksmīgi lukturi. Trīsdimensiju dizaina aizmugurējie lukturi, askētiskas virsmas un jauna bampera apakša ar integrētu numura zīmes turētāju raksturo "Cayenne" aizmugurējo izskatu.
"Matrix LED" priekšējie lukturi tagad ir jaunā "Cayenne" standarta aprīkojumā, savukārt "HD Matrix LED" priekšējie lukturi ir pieejami papildu komplektācijā. Ar diviem augstas izšķirtspējas moduļiem to inovatīvā tehnoloģija atpazīst citus automobiļus un bloķē tālās gaismas staru, lai tos neapžilbinātu. Pielāgoti apgaismojuma režīmi palielina drošību un komfortu dažādās braukšanas situācijās.

Bāzes versijā jaunais "Porsche Cayenne" būs aprīkots ar trīslitru V6 turbopūtes benzīna dzinēju, kas attīsta 353 zirgspēku jaudu. Šis pats motors ir izmantots par pamatu arī hibrīda modifikācijai, kurā vēl ir 176 ZS elektromotors un 25,9 kWh akumulators. Hibrīda kopējā jauda sasniedz 470 ZS, bet tikai ar elektroenerģiju apvidnieks spēks nobraukt līdz 90 km distanci bez atkārtotas uzlādes.

Savukārt "Cayenne S" versijā līdzšinējo sešcilindru dzinēju nomainījis četrlitru V8 agregāts, kas attīsta 474 ZS. Līdz 100 km/h "Cayenne S" spēj paātrināties 4,7 sekundēs un maksimāli sasniegt 273 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!