Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 7. septembrī, Salacgrīvā pirms Salacas tilta ir uzstādīti viedie luksofori ar radara (klātbūtnes) sensoru. To galvenais mērķis ir mazināt sastrēgumu un izlīdzināt satiksmes plūsmu.

Luksoforu darbības pamatā ir zaļās gaismas paildzināšana vai samazināšana attiecīgi no satiksmes intensitātes konkrētajā brīdī. Šāda veida tehnoloģijas palīdzēs mazināt sastrēgumus Salacgrīvas pilsētā.

Tilts pār Salacas upi Salacgrīvā jau gadiem ilgi nav renovēts, un transportlīdzekļi to šobrīd var šķērsot tikai vienā virzienā vienlaikus, lai izvairītos no novecojušās konstrukcijas pārslodzes.

Tilts nav atjaunots, jo Limbažu novada pašvaldība, kurai tas pieder, nav spējusi rast nepieciešamos līdzekļus, savukārt Latvijas Satiksmes ministrija ir atteikusies pārņemt tiltu savā īpašumā. Latvija cer iegūt līdzekļus, par kuriem varētu atjaunot tiltu, no Eiropas Savienības (ES) militārās mobilitātes fonda.

Igaunijas Satiksmes departaments lūdzis Latvijas kolēģiem sniegt vairāk informācijas par "Via Baltica" maršrutā esošā Salacas tilta Salacgrīvā tehnisko stāvokli, ņemot vērā, ka pie tilta veidojas sastrēgumi. Piemēram, vienā no augusta nedēļas nogalēm izveidojās sešus kilometrus gara automašīnu rinda, kas gaidīja, lai šķērsotu Salacgrīvas tiltu, kad tūkstošiem cilvēku no Latvijas un Lietuvas devās uz dziedātāja "The Weeknd" koncertu Tallinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!