Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 14. oktobrī Rīgas Centra humanitārās vidusskolas sporta kompleksa Centra sporta kvartālā norisinājās "BTA Velozinis" velotrases atklāšana.

Savas velo braukšanas prasmes jaunatklātajā velotrasē izmēģināja gan pavisam mazi velobraucēji, gan arī pieaugušie. Lai gan šķietami lietainie laikapstākļi varētu pasliktināt pasākuma noskaņu, tomēr tas apmeklētājus nebaidīja, un visi ar prieku devās trasē, lai pārbaudītu savas braukšanas prasmes, kur katrs dalībnieks pēc sava brauciena saņēma veicināšanas balvas.

"BTA Velozinis Akadēmija" sezonas noslēguma pasākums atgādināja, ko rada aktīva dzīvesveida veicināšana un kopīgu piedzīvojumu radīšanu ģimenēm. Sezonas beigas ir tikai sākums nākamajiem piedzīvojumiem un izaicinājumiem, kas mūs gaida nākamajā sezonā.

"Šī sezona bijusi piedzīvojumu pilna, un mums ir bijis prieks redzēt, cik ļoti bērni izbauda braukšanu ar velosipēdu, un kādu aizrautību tiem sagādā mācīšanās prieks apgūt jaunus šķēršļus velotrasē. Ne karsta saule, ne lietus un stiprs vējš nav mazinājis bērnu prieku un degsmi piedalīties. Varam droši teikt, ka ir aizvadīta veiksmīga sezona. Esam ļoti pateicīgi visiem, kas piedalījās un atbalstīja mūs, un jau nevaram sagaidīt nākošo sezonu," komentē pasākuma organizatori.

Velotrase Centra sporta kvartālā papildina aktīvās atpūtas iespējas pilsētā ar rūpīgi izstrādātu un izglītojošu velotrasi gan bērniem, gan pieaugušajiem, kas drošos apstākļos māca apgūt veloprasmes un piedāvā dažādas velospēles. Trase sastāv no dažādiem modulāriem koka un metāla elementiem, kas imitē pilsētas infrastruktūru, rada izpratni par satiksmi un sagatavo tai ikvienu velobraucēju. Trase māca pārvarēt tādus šķēršļus kā trepes, virāžas, bedres un šauras trotuāru apmalītes. Katrs trases elements ir radīts pēc iespējas precīzāk imitējot īsto pilsētvidi, lai ikviens var kļūt par pārliecinātu velobraucēju.

"BTA Velozinis" projekts tapis sadarbībā ar AAS "BTA Baltic Insurance", biedrību "For Better" un pašmāju velotrašu izbūves speciālistiem "Velosolutions".

"BTA Velozinis Akadēmija", Latvija, Rīga, 2023 from We Build Parks on Vimeo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!