Studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" devās uz Prāgu, lai klātienē apmeklētu "Škoda Superb" ceturtās paaudzes modeļa pasaules mēroga pirmizrādi. Starp citu, modeļa nosaukums "Superb" autobūves pasaulē pazīstams vēl no pagājušā gadsimta 30. gadiem, kad "Škoda" ražoja auto ar šādu nosaukumu – tas bija viens no lielākajiem un glaunākajiem šī ražotāja modeļiem. Bet tirgū lielākus panākumus tas guvis jau mūsu gadsimtā – kopš 2001. gada tā trijās paaudzēs pārdoti 1,6 miljoni "Superb" modeļa spēkratu.

Ceturtajā paaudzē "Škoda Superb" nav kļuvis mazāks – tieši pretēji. Tas pastiepies gan gabarītos, gan papildināts ar vēl modernākām tehnoloģijām: standartā "LED Matrix" gaismas un digitālais kokopits, papildaprīkojumā arī projekcijas (head-up) displejs un citas "fīčas". Patīkams fakts, ka "Superb" joprojām pieejams ar plašu dzinēju gammu – tam ir gan benzīna un dīzeļa motori, gan jauns, lielākas energoietilpības spraudņa (plug-in) hibrīds, kā arī pirmoreiz šim modelim daļējais hibrīds (mild hybrid).

Viens no svaigākajiem dzinējiem, ar ko iespējams aprīkot jauno "Superb", ir spraudņa hibrīds. Pateicoties tā akumulatora ietilpībai, ar vienu uzlādi elektrorežīmā var veikt vairāk nekā 100 km. Un šīs elektriskās "piešprices" dēļ, ja lieto auto pilsētas satiksmē, var pretendēt uz ļoti zemiem degvielas patēriņa rādītājiem. Kā sola paši ražotāji, tas būs 2,8 litri uz 100 km. Turklāt, ja būs jādodas tālākos braucienos, nebūs jāuztraucas, vai akumulators ir pilns vai tukšs – degvielas tvertni var piepildīt jebkurā uzpildes stacijā.

"Superb" salonā valda minimālisma gars, turklāt labi apvienots digitālais un taktilais. Ātrumpārslēgs tagad atrodas aiz stūresrata, atbrīvojot vairāk vietas viduskonsolē. Savukārt, runājot par apdares materiāliem, arī "Škoda" – līdzīgi citiem autoražotājiem – cenšas būt saudzīgāka pret vidi. Šeit 100% materiālu ir otrreizēji pārstrādāti, tāpēc ne sliktāki vai neglītāki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!