Foto: DELFI.lt

Lietuvas robežsargiem, kuri atsteidzās palīgā no ceļa nobraukušam automobiļa vadītājām, radās aizdomas, ka viņš varētu būt alkohola reibumā, un par to informēja Vispārējo palīdzības centru. Ierodoties Lietuvas policistiem, Latvijas autobraucējam tika konstatēts pamatīgs alkohola reibums, vēsta Lietuvas "Delfi".

Incidents notika aizvadītajā sestdienā, 20. janvārī, kad uz autoceļa Nida-Smiltine Neringas robežkontroles punkta darbinieki pamanīja automašīnu "Mazda 5", kas netālu no Nidas bija nobraukusi no ceļa grāvī. Automobilim blakus stāvējis 35 gadus vecs Latvijas pilsonis.

Robežsargi piestāja, lai apvaicātos, vai viss ir kārtībā un vai gadījumā nav jāizsauc mediķi. Tomēr vīrietis no palīdzības atteicās. Kad robežsargi sāka noskaidrot negadījuma apstākļus, viņiem radās aizdomas, ka viesis no Latvijas varētu būt alkohola reibumā, jo "runājis nesakarīgi un smakojis pēc alkohola".
Foto: DELFI.lt

Informācija par šo notikumu tika nosūtīta Vispārējam palīdzības centram. Notikuma vietā ieradās policisti, kuri Latvijas autovadītāja izelpā konstatēja 2,97 promiles alkohola, kas ir diezgan smaga reibuma pakāpe.

Turpmāko lietas apstākļu izmeklēšanu veiks policija.

Arī Lietuvā par automašīnas vadīšanu vairāk nekā 1,5 promiļu reibumā iestājas kriminālatbildība. Pieķertais autovadītājs tiek arestēts, un tiesa tam var piespriest līdz pat viena gada ieslodzījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!