Foto: Publicitātes foto

Britu autoražotājs "Land Rover" ievisis jaunu robustā "Defender" apvidus automobiļa versiju "OCTA". Tā ir izturīgākā, spējīgākā un greznākā modeļa versija "Defender 110" modifikācijas apvidniekam.

"Land Rover Defender OCTA" ir aprīkots 4,4 litru "Twin Turbo" vieglā hibrīda V8 dzinēju, kas attīsta 635 ZS jaudu un līdz pat 750 Nm griezes momentu. Šāds apvidnieks ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu no 0 līdz 100 km/h paātrinās 4 sekundēs. Tam ir būtiski pārstrādāti šasijas komponenti ar inovatīvām tehnoloģijām un "6D Dynamics" balstiekārta. Ja jauno "OCTA" aprīko ar 22 collu riteņu diskiem un vissezonas riepām, tas spēs sasniegt 250 km/h.

"OCTA" versijā modelim ir augstāks klīrenss, platāka šķērsbāze un izvērstas riteņu arkas. Pārveidotie buferi gādā par labāku uzbraukšanas un nobraukšanas leņķi, savukārt spēcīgā apakšdaļas aizsardzība aicina vadītāju bez uztraukuma doties iekšā nelīdzenā apvidū. Turklāt šis auto spēj pārvarēt tādu ūdens šķērsli, kas līdz šim nav bijis pa spēkam nevienam sērijveida "Defender", – tā dziļums var būt pat viens metrs.

Jaunā modeļa nosaukums ir nācis no cietākā un valdzinošākā minerāla uz Zemes – dimanta – un astoņstūra jeb oktaedra formas, kas atspoguļojas gan tā izskatā, gan izturībā. Šī forma ir arī jaunās signatūras pamatā. Tā "OCTA" padara par "Defender" saimes flagmani – izturīgu, bet vienlaikus pārsteidzošu, unikālu un iekārojamu.

Lai veiktu sarežģītākus bezceļa manevrus, vadītājam joprojām ir pieejami "Defender" jau pazīstamie "Terrain Response" režīmi ar specifisku regulējumu braukšanai pa smiltīm, dubļiem un risēm, zāli, granti, sniegu, kā arī akmeņiem. To atvieglo arī tādi bezceļa asistenti kā "ClearSight Ground View", kas motora pārsegu ekrānā padara it kā caurspīdīgu, – lai uzlabotu redzamību smagos apstākļos.

"Defender OCTA" salonā priekšējā rindā ir pilnīgi jauni "Performance" sēdekļi ar stingrākiem sānu balstiem un integrētiem galvas balstiem.

Jaunais augstas veiktspējas visurgājējs publiski un dinamiski debitēs Gudvudas Ātruma festivālā no 11. līdz 14. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!