Foto: Publicitātes foto

Britu "Land Rover Discovery" ir un paliek izcils ģimenes apvidus automobilis, kas kopš pasaules debijas Frankfurtes autosalonā 1989. gadā turpina noteikt daudzpusības standartu. Šogad "Discovery" svin savu 35. jubileju, tāpēc piedāvā īpaši greznu pilnpiedziņas septiņvietīgo versiju.

Jaunais ierobežotas sērijas "35th Anniversary Edition" godina "Discovery" modelim nozīmīgo gadskārtu, turklāt "Discovery" pirmo reizi ir pieejams ar jauno jaudīgo un efektīvo "D350" vieglā hibrīda dīzeļdzinēju. Tas ļauj šo auto piepulcēt pārējiem benzīna un dīzeļa dzinēju saimes pārstāvjiem, kas aprīkoti ar modernu 48 voltu vieglo hibrīdu (MHEV).

Kopš izlaišanas laika 1989. gadā "Discovery" ir noteicis septiņvietīgo ģimenes SUV standartu, apvienojot inovācijas, ietilpību un praktiskumu. Ģimenēm draudzīgā jumta līnija ar paaugstinājumu ne tikai veido izteiksmīgu siluetu, bet ir kļuvusi par "Discovery" pazīšanas zīmi.

"Discovery" pamatā ir drošība un veiktspēja. 1998. gadā tajā pirmo reizi nozares vēsturē tika ieviesta "Active Cornering Enhancement" (ACE) tehnoloģija, kurā bija elektroniski vadāmi šķērsstabilizatori sānsveres samazināšanai. Gadu vēlāk "Discovery" kļuva par pirmo SUV, kurā parādījās divi priekšējie gaisa spilveni – vadītājam un pasažierim, bet 2004. gadā modelī debitēja novatoriskā pilnpiedziņas vadības tehnoloģija "Terrain Response".

Jaunais "Discovery D350" ir aprīkots ar trīslitru sešcilindru dīzeļdzinēju, kas attīsta 350 ZS jaudu (par 50 ZS vairāk nekā iepriekšējais modelis D300). Griezes moments ir palielināts līdz 700 Nm (plus 50 Nm, salīdzinot ar D300). Ar jauno dzinēju "Discovery" no 0 līdz 100 km/h paātrinās 6,3 sekundēs, kas ir par sešām sekundes desmitdaļām ātrāk nekā "D300". Pateicoties efektīvai vieglā hibrīda tehnoloģijai, kas uzkrāj palēnināšanās laikā radušos enerģiju un izmanto to, lai palīdzētu dzinējam uzņemt ātrumu, "Discovery" degvielas patēriņš kombinētajā ciklā ir 8,3 l uz 100 km.

"D350" piepulcējas esošajai dzinēju saimei, kurā ir "D250" dīzeļmotors, kā arī "P300" un "P360" benzīna modelis.

Jubilejas modelim salonā komforta aprīkojumā iekļauts projekcijas displejs, apsildāms stūresrats, viedierīču bezvadu uzlāde, priekšējais dzesēšanas nodalījums un četru zonu klimata iekārta.

Šī jubilejas versija ir pieejama ierobežotā skaitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!