Foto: DELFI

Ķīnas globālais autoražotājs "Great Wall Motor" (GWM) ienāca Latvijas un citu Baltijas valstu tirgū gada sākumā, iepazīstinot ar pilnībā elektrisko "GWM Ora 03", kas dažu mēnešu laikā kļuvis par vispārdotāko jauno elektroauto Latvijā. Pēc "Ora 03" panākumiem kā nākamais modelis tiks piedāvāts GWM flagmanis – uzlādējamā hibrīda apvidnieks "GWM Wey 05", kas tirdzniecībā nonāks vēl līdz mēneša beigām.

"GWM Wey 05" ir uzlādējamais (plug-in) hibrīda automobilis, kas aprīkots ar benzīna dzinēju un diviem elektromotoriem. Rezultātā tas ir diezgan jaudīgs – 476 zirgspēki, bet tā griezes moments sasniedz iespaidīgus 847 ņūtonmetrus, ļaujot līdz 100 km/h masīvajam apvidniekam paātrināties piecās sekundēs.

39,7 kWh akumulators tam nodrošina 146 kilometru (WLTP ciklā) sniedzamību, kas ir labākais rādītājs uzlādējamajiem hibrīdiem Latvijas tirgū. Turklāt tā akumulatoru ātrās uzlādes stacijās var lādēt ar līdz pat 50 kW jaudu, tādējādi arī garākos ceļojumos ar šo hibrīdu var braukt tikai elektriskajā režīmā.

Eiropas jauno automobiļu novērtēšanas programmas "Euro NCAP" ietvaros "GWM Wey 05" drošības jomā ieguva augstāko, piecu zvaigžņu novērtējumu savā kategorijā.

Pēc WLTP standarta noteiktais 0,4 l/100 km dzinēja vidējais degvielas patēriņš ir atzīts par ļoti efektīvu, kā rezultātā CO2 izmešu daudzums ir tikai 12 g/km.

Jaudīgajam automobilim aprīkojumā ir daļēji elektrisks sakabes āķis, kas piedāvā 2000 kg vilkšanas kapacitāti.

GWM Eiropas tirgū ienāca 2022. gadā, savu ceļu sākot Zviedrijā, vēlāk paplašinot darbību Apvienotajā Karalistē, Īrijā, Islandē, Vācijā un šogad arī Baltijas valstīs. Šā gada februārī Latvijā, Igaunijā un Lietuvā tika prezentēts pirmais GWM modelis, pilnībā elektriskais "Ora 03".

"Tehniski viedais, labi aprīkotais un elegantais automobilis ir izrādījies veiksmīgs jau kopš pirmsākumiem, tas ieņēma godpilno pirmo vietu visvairāk pārdoto elektromobiļu konkurencē pusgada periodā," norāda "International Motors Nordic" pārdošanas vadītājs Baltijas valstīs Ringo Rāhumels. "Un tagad ir pienācis laiks otrajai šā gada pirmizrādei!"

"GWM Wey 05" citu automobiļu vidū izceļas ar iespaidīgu garantijas pakotni – tam ir piecu gadu rūpnīcas garantija bez nobraukuma ierobežojuma, kā arī astoņu gadu akumulatora garantija līdz 160 000 km nobraukuma sasniegšanai. Pakotnē ietilpst arī piecu gadu virsbūves krāsas garantija un 12 gadu pretkorozijas garantija, turklāt abas ir bez nobraukuma ierobežojuma.

Ja augstākās klases uzlādējamo hibrīda automobiļu cena parasti ir no 75 līdz 130 tūkstošiem eiro, tad jau pilnībā aprīkota "GWM Wey 05" cena ir no 59 990 eiro. Šī modeļa pārdošana Latvijā sāksies 27. septembrī. Automobiļi tiks pārdoti, izmantojot esošo GWM izplatītāju tīklu – "AD REM Auto" un "ĪLE Auto".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!