Foto: Publicitātes foto

"Chrysler Voyager" minivens atgriežas – dažus iepriekšējos gadus "Voyager" modelis, kas ir "Chrysler Pacifica" pieejamākā versija, bija pieejams tikai korporatīvajiem klientiem. Tomēr 2025. gadā "Chrysler" atkal sāks pārdot minivenu privātajiem klientiem, teikts zīmola oficiālajā tīmekļa vietnē. "Voyager" tiks piedāvāts tikai ar priekšējo riteņu piedziņu ("Pacifica" ir pieejams arī visru riteņu piedziņas versijā) un tikai 3,6 litru sešcilindru atmosfērisko benzīna dzinēju.

"Chrysler Voyager" minivans Amerikas tirgū tika pārdots līdz 2007. gadam, kad to aizstāja "Pacifica" modelis. Pēdējam bija divas modifikācijas, kas atšķīrās ne tikai pēc aprīkojuma līmeņa, bet arī ārēji. Lētākā tika piedāvāta ar citu priekšējo bamperi, mākslīgās ādas salona apdares un bez hromētiem dekoratīviem elementiem. Tieši ar šo versiju 2020. gadā ražotājs atdzīvināja nosaukumu "Voyager". Tomēr šo minivenu varēja iegādāties tikai korporatīvie klienti – privātpersonām šis modelis nebija pieejams.

Taču jau 2025. gadā "Chrysler Voyager" ieradīsies autosalonos ar bāzes cenu 39 995 dolāri. Tas tiks piedāvāts trijās konfigurācijās un tikai sešu cilindru atmosfērisko 3,6 litru "Pentastar" benzīna dzinēju, kas attīsta 291 zirgspēka jaudu un ir sajūgts ar deviņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Runājot par "Pacifica", pašreizējās paaudzes modelis, kas tirdzniecībā ir kopš 2016. gada vidus, pēdējo reizi tika atjaunināts 2020. gadā, un nesen pārgāja 2024. modeļa gadā ar dažiem nelieliem uzlabojumiem. Pašlaik, neskaitot korporatīvo "Voyager", tas ir vienīgais modelis, ko "Chrysler" pārdod. Tas tiek ražots rūpnīcā Kanādā. Papildu 3,6 litru benzīna dzinējam "Pacifica" ir pieejams arī hibrīda versijā, kā arī ar iespēju izvēlēties starp priekšējo un visu riteņu piedziņu.

Pagājušajā gadā no montāžas līnijas Kanādā nobrauca simttūkstošais "Pacifica" ar lādējamo hibrīda spēka agregātu. Ar benzīna dzinēju un elektromotoru aprīkotais "Pacifica" var nobraukt aptuveni 53 kilometrus, izmantojot tikai elektrību, bet 16 kWh akumulatoru var uzlādēt arī no mājsaimniecības elektrotīkla.

"Chrysler Voyager" debitēja 1988. gadā un līdz šim ir piedzīvojis sešas modeļa paaudzes. Savulaik modelis bija populārs arī Latvijas tirgū, un tam ir pat izveidots savs cienītāju klubs "Voyager Club", kuri sevi dēvē par "auto ceļotāju klubu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!