Foto: Publicitātes foto

Pirms gaidāmās pasaules pirmizrādes Parīzes autoizstādē pēc pāris nedēļām, "Renault" atklājis dažas jaunā "Renault 4 E-Tech electric" eksterjera detaļas. Izgaismotais priekšējais režģis un atbīdāmais auduma jumts ir divas no jaunajām pazīšanās zīmēm, kas veido šī automobiļa oriģinalitāti.

"Renault 4 E-Tech electric" ir kompakts – 4,14 metrus garš, un ražotājs sola to tikpat praktisku kā tā vēsturisko vārdabrāli.

1961. gadā "Renault 4" radīja revolūciju automobiļu tirgū un vēlāk ieguva simbola statusu. Tas bija pirmais "Renault" ģimenes automobilis ar priekšā novietotu dzinēju, un tam nebija transmisijas tuneļa, tādēļ tā grīda bija plakana. Tas kļuva par izcili plašu un atjautīgi veidotu automobili braukšanai pilsētās un laukos, tādēļ lieliski iekļāvās pārmaiņu laika sabiedrībā. Tas vienā mirklī ieguva milzīgu popularitāti – kļuva par iecienītāko automobili vairāk nekā 100 valstīs, un laika gaitā "Renault" saražoja vairāk nekā astoņus miljonus "Renault 4" automobiļu.

Ar 4,14 metru kopgarumu "Renault 4" ir lielāks nekā šopavasar prezentētais jaunais "Renault 5" elektromobilis, kā garums ir 3,92 metri. Tajā izmantota tā pati "AmpR Small" platforma, kas veidota, nodrošinot šajā klasē labāko plašumu.

"Renault 4 E-Tech electric" tiks ražots Mobēžā (Maubeuge), Francijā un tirdzniecības vietās nonāks 2025. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!