Burtiski pirms dažām dienām šis auto piedzīvoja pasaules pirmizrādi Prāgā un nu jau ir nonācis līdz Latvijai. "Škoda Elroq" ir simtprocentīgi elektrisks kompaktklases apvidnieks, kas ar vienu uzlādi spēj veikt līdz pat 560 km, un tas ir pirmais šīs kompānijas modelis, kura vizuālais tēls radīts, par pamatu ņemot jauno "Modern Solid" dizaina valodu.

Šis automobilis uz Rīgu tika nogādāts par godu "Škoda" importētāja "Auto 100" septiņu gadu jubilejai. Svinīgā pasākuma laikā uzņēmuma vadītājs Māris Jansons pastāstīja ne tikai par šo jaunumu "Škoda" saimē, bet arī to, kā importētājam veicies šo gadu laikā Latvijā.

Patiesībā "Elroq" varētu saukt par jau labi pazīstamā "Karoq" elektrisko alternatīvu. Interesanti, ka daudzos tirgos to cenas būs līdzvērtīgas, līdz ar to var prognozēt, ka interese par šo auto būs gana liela, jo, kā zināms, viens no svarīgākajiem iemesliem, kādēļ daudzi vēl joprojām atturas no elektroauto iegādes, ir to dārdzība.

"Elroq" tiks piedāvāts trīs jaudas versijās – 125 kW, 150 kW un 210 kW; akumulatoru ietilpība attiecīgi 55, 63 vai 82 kWh. Nākamgad "Elroq" klāsts tiks papildināts arī ar pilnpiedziņas modifikāciju, savukārt visas iepriekšminētās ir aprīkotas ar vienu motoru, kas atrodas auto aizmugurē – un līdz ar to tam ir klasiskā riteņu piedziņa.

Neapšaubāmi viens no svarīgākajiem elektroauto tehniskajiem parametriem ir uzlādes ātrums, un šajā jomā "Elroq" nav jāsarkst. Versijās "Elroq 85" un "85x" tā akumulators ātrās uzlādes stacijās spēj uzņemt 175 kW jaudu. Tam pateicoties, akumulatoru no 10 līdz 80 procentiem iespējams uzlādēt 28 minūtēs.

Viens no faktoriem, kas palīdzējis jaunajam "Škoda" kompaktniekam sasniegt tik lielu sniedzamību (līdz pat 560km), ir tā uzlabotā aerodinamika. "Elroq" gaisa pretestības koeficients (cd) ir tikai 0,26. Turklāt zemais gaisa pretestības koeficients "Elroq" jaudīgākajās versijās ļauj sasniegt 180 km/h maksimālo ātrumu.

Latvijā jauno "Elroq" pasūtīt varēs jau novembrī un neilgi pirms tam tiks paziņotas arī tā cenas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!