Foto: Publicitātes foto

"Volkswagen" (VW) Eiropā prezentē savu jaunāko apvidus auto – "Tayron", kas apvieno plašu ietilpību un augstākā līmeņa komfortu. Jaunais "Tayron" tiks ražots pašā VW zīmola sirdī — Volfsburgā, Vācijā — un būs pieejams gan piecvietīgā, gan septiņvietīgā versijā.

Šis modelis ieņem vietu starp lielo "Touareg" un kompakto "Tiguan". Modelis piedāvā divas "plug-in" hibrīda versijas ar elektrisko sniedzamību līdz pat 120 km, papildinot ierasto iekšdedzes dzinēju klāstu.

"Tayron" balstās uz jaunākās paaudzes "MQB evo" platformas un piedāvā augstākās klases tehnoloģijas, tostarp funkcijas, kas pirmoreiz tika izstrādātas "Touareg" modelim. Pie tām pieder, piemēram, "IQ.Light HD Matrix" priekšējie lukturi, adaptīvā balstiekārtas kontroles sistēma "DCC Pro" ar regulējamiem amortizatoriem, pneimatiskie 10 kameru masāžas sēdekļi un plašs interjers ar dabīga koka apdari.

Piecvietīgajam "Tayron" bagāžas nodalījuma tilpums ir 885 litri. Savukārt, ja sēdekļu atzveltnes ir nolaistas, "Tayron" bagāžas ietilpība palielinās līdz pat 2090 litriem.

"Tayron" tiks piedāvāts ar septiņām dažādām piedziņas opcijām. Piedāvājumā ir divas "plug-in" jeb lādējamā hibrīda versijas (eHybrid), daļējais hibrīds (eTSI), divi turbopūtes benzīna dzinēji (TSI) un divi dīzeļdzinēji (TDI). Dzinēju jaudas diapazons ir no 150 līdz 272 ZS, sniedzot plašu izvēli dažādām prasībām.

Automobiļi ar "4Motion" pilnpiedziņu ir pieejami ar turbo benzīna un dīzeļdzinējiem, savukārt visām versijām automātiskā pārnesumkārba (DSG) ir jau standartā. "Plug-in" hibrīda versijas piedāvā līdz pat 120 km sniedzamību tikai ar elektrību. Turklāt akumulatoru var ātri uzlādēt līdzstrāvas (DC) ātrās uzlādes stacijās ar jaudu līdz 50 kW, kas būtiski saīsina uzlādes laiku un ļauj drīzāk turpināt ceļu.

"Tayron" ir 4,770 mm garš un ar 2,791 mm riteņu bāzi, padarot to par otro lielāko VW apvidus auto Eiropā. Ar maksimālo piekabes vilkšanas svaru līdz pat 2,5 tonnām "Tayron" ir piemērots lielāku kravu vilkšanai, piemēram, laivām vai treileriem.

Latvijā jaunais "VW Tayron" iepriekšpārdošanā būs pieejams novembrī, savukārt pirmās piegādes plānotas nākamā gada pavasara sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!