Foto: Publicitātes foto

Britu luksusa automobiļu ražotājs "Rolls-Royce" prezentējis modernizēto "Ghost" limuzīnu. Sedans ir nedaudz mainījies ārēji, piemēram, saņēmis citādus priekšējos lukturus un jaunas paaudzes multimediju sistēmu, kā arī jaunus interjera apdares materiālus. Tāpat kā iepriekš, "Rolls-Royce" saviem klientiem piedāvās trīs "Ghost" versijas: standarta, pagarinātās riteņu bāzes "Extended" un alternatīvā ego (lai neteiktu "sportisko") "Black Badge".

"Ghost II" sērijas sedans demonstrē "Rolls-Royce" vizuālās valodas lakoniskāko formu. Priekšējās daļas galvenais elements ir izgaismota dekoratīvā režģa konstrukcija, ko ieskauj jauni priekšējie lukturi ar izteiksmīgām dienas gaitas gaismu līnijām – tagad tā atgādina "Spectre" kupejas optiku; ir paplašināts riteņu disku klāsts un pievienota jauna virsbūves krāsa "Mustique Blue" – tās nosaukums cēlies no privātās salas Karību jūras reģionā un ir kā atsauce uz Henrija Roisa "Phantom II Continental" krāsu.

Salonā ir jauna "Spirit" multimediju sistēma. Aizmugurē sēdošajiem pasažieriem ir iespēja ekrāniem pieslēgt līdz pat divām viedierīcēm mūzikas vai video straumēšanai, kā arī ir pieejamas speciālas "Bluetooth" austiņas. Viduskonsolē starp sēdekļiem ir paslēptas vairākas USB-C ligzdas, un ir arī Wi-Fi piekļuves punkts. "Ghost" audio sistēmai ir jauns 1400 vatu pastiprinātājs, un analogais pulkstenis ir dekorēts ar miniatūru "Ekstāzes gara" statueti.

Pirmo reizi priekšējā paneļa un durvju dekoratīvajā apdarē ir pelēki tonēts oša koka finieris ar metāliskām daļiņām, kas rada mirdzuma efektu. Sēdekļi, tāpat kā atjauninātajā "Cullinan" apvidniekā, ir polsterēti ar "Duality Twill" bambusa audumu, kura izstrāde ilga vairāk nekā gadu. Kā alternatīva ir pieejama arī āda, kas būs mikroperforēta, lai radītu detalizētu trīsdimensiju rakstu. Viena salona izšūšana aizņem 20 stundas un prasa gandrīz 18 kilometrus diegu.

Modernizēto sedanu darbina līdzšinējais 6,75 litru benzīna V12 turbomotors, kas attīsta 571 zirgspēku un 850 Nm griezes momentu. Astoņpakāpju pārnesumkārbas vadība ir savienota ar navigācijas sistēmu un iepriekš pielāgo pārslēgšanas stratēģiju maršruta īpatnībām. Papildu standarta sedanam modeļa saimē ietilpst arī pagarinātais "Ghost Extended Series II" un dumpinieciskais "Ghost Series II" ar melnām emblēmām un motora jaudas palielinājumu līdz 600 ZS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!