Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu autoražotājs "Tesla" ir prezentējis "robotizēto taksometru" "Cybercab". To varēs iegādāties ikviens interesents. "Cybercab" ir pilnībā autonoms elektromobilis, kura dizainu iedvesmojis "Cybertruck" pikaps un tā divvietīgais salons ir bez stūresrata un pedāļiem.

Ražošanā "Tesla Cybercab" nonāks līdz 2027. gadam, lai gan "Tesla" vadītājs Īlons Masks prezentācijas pasākumā uzreiz drošības labad norādīja, ka tā ir optimistiskā prognoze. Viņš arī solīja "Cybercab" modelim pieejamu cenu – līdz 30 000 dolāru (mazāk nekā 28 tūkstoši eiro).

"Cybercab" eksterjera dizains veidots kā kantainā "Cybertruck" un citu "Tesla" modeļu apvienojums. Starp dizaina īpatnībām ir LED lukturu josla visā virsbūves platumā, gluži kā šīs markas pikapam, uz augšu paceļamās durvis, nosegtie riteņu diski un ietilpīgs bagāžnieks. Turklāt automobilim nav sānu spoguļu, tikai mazas videokameras priekšējos spārnos.

Interjers vadības ierīču trūkuma dēļ izrādījies vēl pieticīgāks nekā parasti. Tajā ir sēdvietas divām personām ar nelielu roku balstu, glāžu turētāji un multimediju sistēmas ekrāns no "Model 3" vai "Model Y".

Detalizētāku informāciju par "Cybercab" tehniskajiem risinājumiem "Tesla" pagaidām nav atklājusi. Taču autoražotājs solīja, ka šādu automobili varēs iegādāties ikviens. Iespējams, tas nenotiks drīzumā, jo vērienīgi "Tesla" projekti līdz šim pamatīgi kavējušies līdz nonākšanai sērijveida ražošanā.

Turklāt "Cybercab" gadījumā būs autoražotājam nepieciešams nopietns darbs ar valsts iestādēm, kuras "Tesla" autopilotu ir nosaukuši par "bīstamu".

Līdztekus "Cybercab" debitēja vēl viens "Tesla" modelis – autonoms autobuss "Robovan". Tas varēs uzņemt līdz 20 pasažieriem vai arī tikt izmantots tikai kravas pārvadāšanai. Pirmizrādes laikā uzsvars tika likts arī uz futūristisko eksterjera un interjera dizainu (arī bez stūresrata un pedāļiem), taču par informācijas par tā tehniskajiem risinājumiem nebija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!