Foto: Publicitātes foto

Franču autoražotājs "Renault" prezentējis pilnīgi jauno "Scenic", kas savā piektajā paaudzē kļuvis par elektrisku apvidnieku. "Renault Scenic E-Tech" debiju piedzīvoja pašlaik notiekošajā Minhenes autoizstādē. Modelis ir izstrādāts uz kopīgas platformas ar japāņu "Nissan Ariya", no kura atšķiras ar iespaidīgu sniedzamību 620 km apmērā un dizainu nesen prezentētā "Renault Rafale" modeļa stilā.

Jaunā "Renault Scenic E-Tech" dizains ieturēts dinamiska automobiļa veidolā. Savukārt piecvietīgajā interjerā ir vertikāls multimediju sistēmas ekrāns ar 12 collu diagonāli, bet sēdekļiem pieejama arī masāžas funkcija. Automobilim pieejams panorāmas stikla jumts "Solarbay", interjera apgaismojums 48 toņos pēc autobraucēja noskaņojuma un bagāžas nodalījums ar 545 litru tilpumu (līdz 1670 litru, nolokot aizmugurējo sēdekļu atzveltnes).

Elektriskais "Scenic" būs pieejams divās modifikācijas, tomēr abās tam būs tikai viens elektromotors. Bāzes versijā elektriskais apvidnieks būs aprīkots ar 170 ZS elektromotoru un 60 kWh akumulatoru. Šādā izpildījumā jaunais "Scenic" līdz 100 km/h paātrināsies 9,3 sekundēs un maksimāli sasniegs 150 km/h. Ar pilnu akumulatora uzlādi ražotājs sola 420 kilometru sniedzamību (WLTP ciklā).

Tāpat būs pieejama jaudīgāka un dinamiskāka versija – tā aprīkota ar 220 zirgspēku jaudīgu elektromotoru un 87 kWh akumulatoru. Šādā modifikācijā "Scenic" līdz 100 km/h paātrināsies 8,4 sekundēs un maksimāli sasniegs 170 km/h. Ar šo lielo akumulatoru "Renault" sola iespaidīgu sniedzamību līdz 620 km apmērā.

Jaunais "Renault Scenic E-Tech" tiks ražots rūpnīcā Francijā, turpat kur jau pazīstamais "Megane E-Tech". Eiropas tirgū "Scenic E-Tech" konkurēs ar "Volkswagen ID.4", "Hyundai Ioniq 5" un "Kia EV6".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!